avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lntrebare iesire din tara minor din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lntrebare iesire din tara minor din concubinaj

Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat in Romania si el pt ca sau despartit nu vrea sa isi deaa acordul pt iesirea minorei din tara mentionezz ca el sa reintors in italia si le-a abandonat in tara , fiica mea nu are servici si nici el
copilul este inscris la gradinita si nu le da voie sa se intoarca ,mentionez ca el nu a luccraat in ultimii 4 ani fiind intetinutti de noi, sotul meuu si fiul fiind singuri cu servici stabil, el si familia lui neavand serviciu niciunu.intrebarea e cum trebuie sa facem ca fiica mea si nepotica sa se reintoarca in italia unde au rezidenta
Cel mai recent răspuns: paulet233 , utilizator 18:03, 26 Ianuarie 2016
Acțiune în instanță prin care cereți:
1. obligarea pârâtului(tata copilului) la plata unei pensii de întreținere, care va fi de 25% din salariul minim pe economie, care e în prezent 777 lei.
2. să dispună instanța ca autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de către mama copilului,dacă puteți convinge instanța că tatăl este de rea-credință, și neglijent față de minoră.

Puteți urgenta prin cerere de ordonanță președințiala stabilirea provizorie a domiciliului la mama minorului, pentru a se putea întoarce în timp util la grădiniță/școală.
Cereti stabilirea domiciliului minorei la mama, in Italia, si suplinirea acordului tatalui la eliberarea pasaportului si la calatoria spre domiciliul din Italia

Mergeti la un avocat - doi, macar pentru consultatii, pentru ca aveti un dosar destul de complicat.
Problema e ca fiica mea nu vrea sa ajunga in instantanta de frica de a nu ii fi luat copilul iar legat de copil el iubeste copilul dar vrea sa o forteze pe fiica mea sa stea cu el toata viata, o ameninta ca nu o sa ne mai vada niciodata, ca ea si copilul nu o sa paraseasca Romania pana fata face 18 ani,,
Va trebui introdusa in instanta o actiune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre mama, stabilirea domiciliului minorului la mama ( daca mama are resedinta in Italia se va solicita stabilirea domiciliului la acea adresa) si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere catre minor. Daca tatal nu doreste sa isi dea acordul pentru ca mama sa poata scoate copilul din tara, singura solutie este formularea unei actiuni in instanta.
paulet233 a scris:

Problema e ca fiica mea nu vrea sa ajunga in instantanta de frica de a nu ii fi luat copilul


Ca sa nu ii mai fie frica de instanta si de tatal copile are nevoie sa mearga la un avocat - ca sa afle ce i se poate intampla si ce nu.

Alte discuții în legătură

Cum procedez @12345 @12345 Buna.Am 19 ani si am o fetita de 1 an si 9 luni ,cu tatal copilului mam despartit si el nu a vrut sa mai am nicio legatura cu fata a mutato ,ma blocat peste ... (vezi toată discuția)
Incuviiþare sau stabilire dom.minor sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua stimaţi colegi, Vă rog să vă spuneţi o părere autorizată legată de următoarea speţă. Minor din afara căsătoriei vârsta 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel care are in grija copilul vrea sa renunte la el simmm simmm Buna ziua, Fratele meu este divortat de 4 ani. Au impreuna o fetita de 11 ani si au custodie comuna. Fetita locuieste cu mama in Romania iar tatal fetitei in ... (vezi toată discuția)