avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu vreau sa stau in concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu vreau sa stau in concediu de maternitate

Buna ziua. Nepoata mea, a nascut si vrea sa stea in concediu de maternitate doar cele 42 zile , apoi se intoarce la servici.
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in acest caz. Va face o cerere.... catre cine? Cand face cererea catre Primarie pentru acordarea celor 500 lei?
Inca o data va rog sa ma ajutati,

O zi minunata va doresc:( .
Cel mai recent răspuns: MOCANU DOINA , utilizator 14:17, 26 Ianuarie 2016
1. Nu o obliga nimeni sa intre in concediu prenatal daca sanatatea ei si a fatului ii permite.

2. - Obligatoriu sunt doar cele 42 de zile dupa nastere.
- Solicita medicului de familie sau medicului curant ginecolog sa-i elibereze certificat doar pentru 42 de zile incepand cu data nasterii copilului.

3. - Inteleg ca dupa cele 42 de zile va relua activitatea si va solicita direct stimulentul de insertie, fara sa intre in concediu crestere copil (CCC).
- Actele pentru stimulentul de insertie se depun la Primarie (de unde ia si lista cu actele necesare) incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
Multumesc din suflet. Multa sanatate va doresc:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate este obligatoriu? Madalina 92 Madalina 92 Este obligatoriu concediu prenatal si postnatal (126 zile impreuna) ca mai apoi sa pot intra in cencediu crestere copil? (vezi toată discuția)