avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort, cedare cota din apartament ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort, cedare cota din apartament minorului

fiul meu divorteaza.detine impreuna cu sotia un apartament la cumpararea caruia am contribuit substantial.
fiul meu doreste sa doneze jumatatea lui fetitei rezultate din aceasta casnicie .
am vorbit cu un notar si mi-a spus sa cer ca donatia sa fie facuta in urmatoarele conditii: numirea unui curator (eu sa fiu curatorul) si clauza de uzufruct.
nora mea doreste alt notar iar intrebarile mele sunt urmatoare:
1.este obligatorie numirea unui curator daca fetita este minora
2.daca nu se precizeaza numele curatorului mama poate deveni curator in mod automat
3.daca curatorul este neutru ( o persoana care sa nu fie din familie) mama fetitei ce drepturi isi poate exercita asupra jumatatii donate de apartament(poate sa-l instraineze de ex.daca se intelege cu curatorul)
4.in ce conditii credeti ca tatal poate sa-si doneze partea astfel incat mama sa nu poata abuza
Cel mai recent răspuns: DeliaSandor , utilizator 18:06, 31 Ianuarie 2016
Pentru ca partajul e imprescriptibil, poate face asta dupa majoratul copilului. Sau poate lasa situatia asa cum e, copilul il mosteneste.
multumesc pentru mesaje.
cred ca asa este cel mai bine.
partajul se va face la majoratul minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia catre minorul in varsta de 14 ani impliniti oana_m_30 oana_m_30 Situatie: Parintii minorului de 14 ani sunt despartiti, tatal doreste sa treaca unul din cele 2 imobile ai caror proprietari sunt ambii soti pe numele ... (vezi toată discuția)
Donaþie cãtre minor ela76 ela76 Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa mai multi ani ContSters359971 ContSters359971 Am divortat in 2007 dar inca nu am facut partajul cu fosta sotie, avem impreuna aun apartament. Mai pot deschide acum partajul? daca da cam cat dureaza ... (vezi toată discuția)