avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cod civil vechi/noul cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cod civil vechi/noul cod civil

1. Un contract de inchiriere incheiat in anul 2009 cu valabilitate pana in 2019, sub incidenta carui cod civil intra?

2. Daca prin contract o parte si-a asumat niste obligatii contrare celui din c.c., primeaza obligatiile asumate?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 15:45, 27 Ianuarie 2016
Mulţumiri şi dumneavoastră pentru atenţia acordată mesajului meu.
Contractul este încheiat între o societate comercială-locatar şi o instituţie publică- locator. Acum locatarul invocă necesitatea aplicării prevederilor art. 1788, art.1801 din NCC, în condiţiile în care în contract efectuarea de reparaţii etc. este prevăzută ca obligaţie a locatarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchirierea locuintelor sebiskaa sebiskaa Buna, M-ar interesa sa stiu exact care este legislatia in vigoare care reglementeaza inchrierea locuintelor. Din cate stiu, legea locuintei nr. 114/1996 ... (vezi toată discuția)
Art.1810-noul cod civil invocat in drept comercial-se poate? claudia_d claudia_d Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Exista un contract de inchiriere intre doua persoane juridice (pe un spatiu, evident) si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune si abrogarea legii 114/196 eugen82 eugen82 Va solicit opinii cu privire la urmatoarea situatie: Un contract de inchiriere a fost incheiat in 2011, dar inainte de noul cod civil . A fost intocmit ... (vezi toată discuția)