avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Buna ziua.Am divortat in anul 2013,prin acordul partilor,la proces s-a stabilit pensia de intretinere pentru copii in procent si suma,la nivelul salariului avut de fostul sot la acea data.Intrebarea mea este,ce trebuie sa fac in momentul in care e marit salariul fostului sot iar de la locul lui de munca imi vireaza aceeasi suma ca si pana acum,adica suma fixa si nu procentul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:39, 28 Ianuarie 2016
in dispozitivul sentintei este trecut si procent si suma? Puteti scrie exact ce este prevazut in dispozitiv? Fara date personale , desigur
Daca pensia a fost stabilita in suma fixa gen il obliga la suma de... reprezentând 25% din venituri trebuie sa actionati in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere.
In cazul in care pensia a fost stabilita in procent trebuie sa notificati societatea la care lucreaza tatal sa va vireze suma corespunzatoare procentului stabilit de instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
MARIO-FLORA NECTARIA, Avocat
Depinde de formularea concreta. Scrieti-o aici, fara nume si prenume si CNP sau alte date.
In principiu, puteti incerca o notificare prin avocat/executor in care sa puneti in vedere societatii sa respecte dispozitia instantei. Daca nu se solutioneaza favorabil si daca tatal nu intelege sa achite suma corect calculata la nivelul venitului actual, nu va ramane decat calea unei actiuni in instanta.
Dacă e trecut un procent din venituri trebuie să vi se vireze suma raportată la procentul din venituri. Dacă nu vi se virează așa puteți merge la executorul judecătoresc pentru a fi executat restul sumei.

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)