avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni

Mama a fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni (ora 13.15) de catre o soferita. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru recuperarea daunelor materiale si morale, a trecut un an si firma de asigurari nu ne-a contactat. Cum pot gasi cazuri similare (pt. a putea estima valoarea daunelor morale si a avea argumente "beton") si avocat cu experienta in aceste cazuri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:12, 12 Februarie 2016
Buna seara!
Trebuie sa faceti o cerere de chemare in judecata impotriva societatii de asigurari a celui vinovat de producerea accidentului. Pentru aceasta este necesare sa aveti documente care sa dovedeasca faptul ca mama dvs a decedat (certificat de deces), acte de la politie referitoare la dosarul penal deschis ca urmare a acestui accident, polita RCA a celui vinovat, copie dupa actul dnei de identitate, acte care dovedesc faptul ca dvs sunteti copilul dnei, facturi care sa ateste cheltuielile pe care le-ati facut din cauza producerii acestui accident auto. Ar fi bine sa aveti si un martor care sa poata merge in instanta sa vorbeasca depre suferinta dvs ca urmare a decesului mamei. Sunt mai multe aspecte de discutat. Eu lucrez la o societate de avocati si ne ocupam de cazuri de acest gen.
Multumesc.Ce suma minima-maxima se poate obtine real de la firma de asigurare in caz de deces.
Buna seara, inca este in cercetare la politie dosarul, pt. contraexpertiza ceruta de soferita vinovata ca sa traga de timp. Ma intereseaza niste sume pt. despagubiri obtinute pe cale amiabila de la firma de asigurari. Cat ar trebui sa cer pt. despagubiri morale ca fica a decedatei, mama locuind cu noi.
Sincere condoleante,
Nu va recomand sa va adresati direct societatii de asigurare pentru o negociere directa din mai multe motive:
- nu aveti experienta necesara
- mai multe societati sunt pe pragul de faliment ( 2 la numar, Astra deja a intrat in faliment )
- nu se pune problema ce suma puteti sa cereti, ci ce sume se platesc pe negociere! ( sume inzecimate fata de sumele obtinute pe cale judecatoreasca )
Datorita complexivitatii unui dosar de dauna va recomand sa nu faceti nici un demers singura, apelati la specialisti in domeniu!

Alaturi de suferinta dumneavoastra,
Bicsak László
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Din experienta mea va spun ca in toate dosarele ce s-au constituit urmare a producerii de accidente auto in prima faza s-a incercat "negocierea" cu societatea asiguratoare tocmai pentru a se evita un proces in instanta, insa sunt cazuri in care nu se ajunge la un numitor comun urmand sa se intocmeasca un dosar. Dvs trebuie sa luati legatura cu un avocat care se ocupa de cazuri de acest gen pentru ca acesta stie exact ce pasi sunt de urmat si procedura va fi una mult mai simpla decat daca dvs incercati sa solutionati problema fara ajutor specializat.

Alte discuții în legătură

Este posibila mostenirea unor despagubiri morale? amotida amotida Buna ziua, Caz : Mai multi membri ai familiei mele au fost implicati intr-un accident rutier cu victime, printre care si mama mea. Au rezultat raniri grave si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in urma unui accident de ambulanta in care pacientul a decedat chirileanucoca chirileanucoca Buna Seara! As vrea sa stiu,daca ma poate ajuta cineva cum trebuie formulata cererea de despagubire catre firma de asigurari,la care era asigurata ambulanta ... (vezi toată discuția)
Victima accident grav de circulatie, sfaturi judecata rca pentru daune morale Dovil Dovil Buna seara. Inainte sa postez, am citit o parte importanta din cazurile prezente pe forum. Doresc sincere condoleante celor decedati, si depasirea greutatilor ... (vezi toată discuția)