avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare, donatie, etc. pentru cedare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare, donatie, etc. pentru cedare cota de proprietate imobil

Buna ziua!
Sunt o persoana recasatorita ,amandoi avem copii majori din primul mariaj.Eu sunt posesorul unui imobil cu act de donatie de la parintii mei care sunt inca in viata si as dori sa o introduc si pe sotia mea in acel act incat sa fim linistiti la batranete .Nu stiu ce act sa fac incat sa nu existe probleme pt.cel care va ramane singur dupa decesul celuilalt.Trist,dar adevarat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: duduta28 , utilizator 10:37, 30 Mai 2016
Dv. sunteti proprietar de drept. Din pacate, imi e dificil sa inteleg ce doriti exact, despre ce siguranta discutam, nu cunosc care e situatia financiara si eventualele bunuri lasate de fiecare sot mostenire etc. Ar trebui sa mergeti sa discutati cu un avocat sau notar, sa ii aratati exact problema, sa ii descrieti in mai multe cuvinte si sa vi se recomande cateva acte dintre care sa alegeti, in functie de dorintele ambilor si efectele actelor.
Buna ziua
Piteti sa ii vindeti sotiei dvs cota de 1/2 din imobil. Astfel fiecare va avea o cota egala din imobil in proprietate. Atentie insa daca dvs mai aveti frati acestia la decesul parintilor pot ataca acest act de donatie.
Daca ii vinde sotiei jumatate, la decesul sotiei va avea mai putin in proprietate decat ar avea daca nu ar face nimic. De aceea spun, e dificil sa dam sfaturi, imi pare ca lipseste ceva din descrierea problemei si acel ceva e cauza actului. Mai exact, daca acea cauza e ilegala (si urmareste dezmosteniri fara respectarea drepturilor la rezerva succesorala) actul e ca si nul. Si nu-l lasa pe sotul supravietuitor numai cu mai putina mostenire, eventual, dar poate ca si cu niscai dosare in instante si batai de cap juridice ca sa mai piarda omul si din somn si din bani... facandu-si griji pentru niste acte slabe.

Poate testamentul e ideea buna, dar facut legal si cu cap.
Sotia mea si-a vandut casa si a contribuit cu o suma mare la casa mea !Cum este normal ( daca eu voi deceda inainte)fiul meu o sa vanda casa si sotia mea la batranete o sa ramana pe drumuri .De aceea ne dorim un act in care sa avem drepturi depline ,fara a dezmosteni cum v-ati exprimat ,fara a deranja vreun copil .Va rugam sa numai oferiti raspunsuri acide .
Va multumesc !
Testamentul si donatia pot fi atacate de fiul Dvs. Mergeti la un notar, el va poate da cea mai buna solutie. Solutia pe care v am dat-o (aceea de a vinde sotiei 1/2) cred ca este ceea ce va doriti. Dupa instrainarea cotei catre sotie, fiecare dintre soti vor avea cote egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate in concubinaj EpureDana EpureDana Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o persoana care a divortat in anul 2015 ca si mine. Am achizitionat o proprietate impreuna in cota de 50/50%. In conditiile ... (vezi toată discuția)