avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia

Am o intrebare va rog sa imi raspundeti urgent,am castigat in instanta o suma investita intr-o cladire dupa ce hotararea a devenit definitiva mi sau platit banii am deschis un nou proces unde am cerut dobanzile penalizatoare si indicele de inflatie am castigat in prima instanta aceste accesorii pe intreaga perioada de 5 ani si 4 luni dar la curtea de apel sa invocat prescriptia extinctiva si sa admis accesoriile pentru ultimi 3 ani as dori sa stiu daca prescriptia nu sa intrerupt in momentul in care am deschis proces pe fond pentru recuperarea investitiei efectuate si anume in iulie 2011 si care sunt caile de atac tinand cont ca hotararea este definitiva?? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
predaflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: predaflorin , utilizator 22:08, 16 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns dar la procesul pe fond nu se cunostea suma investita in concluzie nu se stia ce dobanzi sa se ceara ,suma ce a devenit eligibila in urma hotararii definitive in octombrie 2013 iar actiunea pt accesorii sa deschis in aprilie 2014 (noi ne judecam sub incidenta vechiului cod de proc civila )
Buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva si nu sunt multumita de solutie deoarece consider ca sa facut o nedreptate si mi sa taiat jumatate din banii castigati in prima instanta,intrebarea mea este care sunt caile de atac sau ce trebuie sa fac tinand cont ca aceasta hotarare este definitiva si este considerat lucru judecat.
Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva ...Art. 16.
Prescripţia se întrerupe:

a) prin recunoaşterea dreptului a cărui acţiune se prescrie, făcută de cel în folosul căruia curge prescripţia.

b) prin introducerea unei cereri de chemare în judecată ori de arbitrare, chiar dacă cererea a fost introdusă la o instanţa judecătorească, ori la un organ de arbitraj, necompetent;

c) printr-un act începător de executare.

Prescripţia nu este întreruptă, dacă s-a pronunţat încetarea procesului, dacă cererea de chemare în judecată sau executare a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat, ori dacă cel care a făcut-o a renunţat la ea.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
predaflorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cale extraordinara de atac intrerupe, suspenda sau te repune in termen prescriptie? seldom seldom Buna ziua, Termenul de prescriptie pentru un drept de creanta este de 3 ani si acest termen nu e intrerupt daca ai pierdut procesul. Astfel conf Art 2539 ... (vezi toată discuția)
Se mai poate acorda posibilitatea achitarii taxei de timbru in apel desi termenul a expirat? gheorgheangelica gheorgheangelica paratul a solicitat amanarea termenului de judecata pentru angajarea unui aparator. La termenul de judecata, dosarul nu a fost apelat pe lista de amanari, ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie executare - recunoastere dumitru2000 dumitru2000 avem o hot definitiva in apel - deci care poate fi pusa in executare = din 2003. in 2007 s-a pronuntat hot in recurs si a devenit irevocabila - insa nu are ... (vezi toată discuția)