avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament de la stat, evaluare cu tot cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament de la stat, evaluare cu tot cu imbunatatiri

Buna seara!
Matusa mea locuieste din 1982 intr-un apartament de 2 camere ,suprafata de aproximativ 47 mp si pentru care plateste luna de luna chirie catre stat.Dorind sa cumpere acest apartament ,a depus actele necesare la societatea care se ocupa cu acest lucru..Asta era cam acum 7 ani.In tot acest timp nu s-a mai aprobat vanzarea acestor apartamente.Acum ,se pare ca se vand iar aceste apartamente,numai ca la necesita o evaluare la fata locului.Pesoanele care au facut evaluarea au tinut cont de toate imbunatatirile aduse de matusa mea in apartament in toti acesti ani (gen izolatie,centrala termica,geamuri termopan,gresie ,faianta) si au ajuns la concluzia ca apartamentul valoreaza aproximativ 120.000 ron.Apartamentele similare din bloc s-au vandut cu aproximativ 3000 de lei. Este corecta aceasta evaluare?Ceea ce este facut in apartament nu este facut de primarie,iar daca matusa mea ar accepta propunerea primariei sa plateasca o rata de 600 Ron /luna pentru 25 de ani,ar plati inca o data imbunatatirile facute de ea in casa.Ce poate face in acest caz?Unde trebuie sa se adreseze pentru a scadea din valoarea totala a apartamentului,imbunatatirile facute de ea?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

In caz de divort angelabernadt angelabernadt Buna ziua! As dori si eu sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 18 ani,avem un copil de 17 ani si locuim de 10 ani intr-un ... (vezi toată discuția)
Cota de 1/2 din imbunatatiri aurel2015 aurel2015 Daca in 2009, in urma unei actiuni de partaj bunuri comune, o parte din casa i-a revenit fostei sotii, eu, acum in 2015 pot sa solicit in instanta sa se ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri sanda2s sanda2s Buna ziua, am o mare problema, de aceea am nevoie de sfaturi si ajutor. Sunt casatorita din anul 1999 si urmeaza ca pe data de 24 februarie sa mergem la ... (vezi toată discuția)