avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Accept intabulare cu mai putin teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Accept intabulare cu mai putin teren

Va rog sa-mi raspundeti ce consecinte poate avea acceptarea de a se intabula cu mai putin teren decit este in actul de vindere cumparare. Exista un articol de lege in acest sens? Sint in proces cu niste vecini care mi-au ocupat din terenul meu insa cind s-au intabulat (pe ascuns in timp ce ma judecam cu ei), datorita faptului ca planul lor de situatie s-a suprapus cu al meu care era intocmit
inainte, acestia au acceptat sa se intabuleze cu mai putin teren. Deaceea m-ar unteresa sa aflu daca acestia mai pot avea vreo pretentie daca au acceptat intabularea cu mai putin teren si liniile de hotar, oricum din 3 expertize topo reiese ca acestia detin cu mult mai mult teren decit au cumparat. Va multumesc, cu stima
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:49, 3 Februarie 2016
In primul rand nu trebuia sa se intocmeasca documentatia cadastrala de modificare suprafata atata timp cat exista un proces. Proprietarii trebuiau sa dea o declaratie( anexa 1.32 la Ordinul700/2014) prin care se declara daca se aflau intr-un litigiu....Deci este posibil sa existe declaratii false.
Va multumesc mult domnule expert pentru raspunsul dumneavoastra. Va rog mult sa-si spuneti daca si in anul 2011 cind s-au intabulat vecinii mei pe ascuns si in timp ce ma judecam cu ei, era obligatoriu sa dea acea declaratie ( anexa 1.32 ) si daca Ordinul 700/2014 era in vigoare. Va multumesc, cu respect
In 2011 regulamentul dupa care se intocmeau documentatiile era 634/2006 cu modificarile ulterioare. Iar proprietarul trebuia sa dea o declaratie anexa 5 , in care nu se preciza daca imobilul se afla in litigiu.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
FLORIN FLOREA, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren in litigiu vasilema vasilema Va rog mult sa-mi raspundeti la o intrebare. In anul 2011 vecinul meu dupa ce a ocupat abuziv din terenul meu prin mutarea gardului de hotar, s-a intabulat in ... (vezi toată discuția)
Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)
Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)