avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs de prim-ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs de prim-ajutor

In ce lege este specificat faptul ca in cadrul fiecarei societati trebuie sa existe cel putin o persoana care sa fi urmat cursurile de prim-ajutor? Nu vorbesc despre medicul firmei; am inteles ca in afara de acesta trebuie sa mai existe si alte persoane ( nr fiind reprezentativ pentru numarul de angajati) care sa fi urmat aceste cursuri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 30 Ianuarie 2019
Personal nu am auzit sa existe o astfel de lege.
Noua ne-a zis medicul de medicina muncii, spusele fiindu-i intarite de catre o persoana de la SSM....
Posibil sa fie, desi prin legislatia citita de mine n-am intalnit asa ceva.
Daca aflati mai multe va rog sa ne tineti la curent.

Cred ca cel mai indicat ar fi sa intrebati medicul de medicina muncii si inspectorul SSM care v-au confirmat. Cei cu care eu coleborez nu au auzit de aceasta obligatie.
Intrebati persoanele care v-au zis ca exista o asemenea obligatie sa va indice si temeiul legal....si apoi ni-l comunicati si noua.
Eu pana acum nu am auzit de o asemenea lege sau mai bine zis obligatie a angajatorului.
in legea 319/2006 - legea securitatii si sanatatii in munca, art. 10 este prevazuta obligatia angajatorului de a desemna lucratori responsabili cu acordarea primului ajutor, prevenirea si stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor.
Cursul de prim ajutor poate fi facut si de medicul de medicina muncii.

Alte discuții în legătură

Cursuri de prim ajutor olteiuelenacristina olteiuelenacristina Buna ziua, Am o firma de formare profesionala. Avem dreptul sa organizam aceste cursuri de prim ajutor? S-a incheiat un contract intre firma si un medic de ... (vezi toată discuția)
Atributii in protectia si securitatea muncii georgeandrei georgeandrei Buna ziua, De curand, am primit de la directorul societatii unde lucrez, o decizie prin care sunt desemnat sa ma ocup de ”aplicarea masurilor de ... (vezi toată discuția)
Curs de prim ajutor alimirela alimirela Buna ziua, Exista prin vreo lege reglementat faptul ca toti angajatii unei firme sunt obligati sa aibe cursul de prim ajutor? Sau ca la un anumit numar de ... (vezi toată discuția)