avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... autoritate de lucru judecat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

autoritate de lucru judecat?

Prin sentinta nr....... am fost obligati la plata preavizului către un fost salariat disponibilizat.
ne-am conformat dispozitivului sentintei in totalitate! Am plătit zilele lucrătoare din acest interval in afară de cele nelucrătoare.
Primim somatie de la BEJ prin care ni se cere să executăm titlul! Il executasem anterior!! Facem contestatie la executare. Pierdem, instanta nu retine faptul că nu se plătesc si zilele nelucrătoare. Facem recurs care urmează a se judeca la sf lunii in curs.
Intre timp primim o nouă somatie de la BEJ să executăm titlul.
Facem contestatie la executare pentru această nouă somatie!

Instanta o respinge, motivind că există o hot (cea pe care de fapt am atacat-o cu recurs, care se judecă la sf lunii) care are putere de lucru judecat şi retine eronat că nu am atacat-o cu recurs, in care să expunem faptul că nu se plătesc si zilele nelucrătoare!!
Instanta: " Deoarece, nu s-a procedat în acest fel, sentinta civilă nr...., produce efectele autorităţii de lucru judecat, pentru că nu poate tine loc contestatia la executare, de recursul pe care contestatorul NU L-A DECLARAT sau la pierdut"

1. Recursul in cauză este declarat!
2. Există aici autoritate de lucru judecat cind recursul nu s-a judecat incă? Instanta retine eronat că nu am declarat recurs
3. Cum imi motivez recursul pentru respingerea celei din urmă contestatii? Motivez că nu este autoritate de lucru judecat?
nici un răspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs 1. Se face Recurs la respingerea unei contestatii la executare, care nu s-a judecat incă 2. intre timp Se emite de executor o nouă somatie 3. Se face ... (vezi toată discuția)
Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)
poate fi admisibila cererea?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Sentinta Civila ramasa irevocabila prin recurare, (respins cererea in prima instanta si recursul a fost respins recursul), se poate cere revizuirea ... (vezi toată discuția)