avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea sumelor de bani din banca daca titularul a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea sumelor de bani din banca daca titularul a decedat si nu exista imputernicit

Bunicul meu a decedat, el avand in banca o suma destul de mare de bani. O anumita persoana care lucreaza la banca si este vecina cu bunicii mei i-a cerut bunicii mele mai demult ,o copie de buletin ca sa o imputerniceasca pentru banii bunicului. Bunica a mers cu o copie la perosana respectiva, dar aceasta a zis ca a gasit deja o copie la dosar si ca facea ea toate demersurile ca sa o imputerniceasca pe bunica.
La 2 zile dupa ce a decedat bunicul, bunica a mers la banca sa scoata acei bani, dar de la banca i s-a spus ca banii sunt blocati si nu poate face nimic pentru ca nu e imputernicita.
Ce ar trebui sa faca in acest caz ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:12, 4 Februarie 2016
Buna ziua,
Banii respectivi pot fi scosi de catre mostenitorii bunicului.
Nu se poate face imputernicire fara un certificat de mostenitor (asa cum a incercat vecina dv.), daca bunicul dv a decedat si bunica nu era si ea imputernicita pe cont.
De la notar se poate obtine un certificat de mostenitor, pe baza caruia poate scoate banii.
Multumesc pentru raspuns. Imputernicirea pe care vecina a garantat ca a facut-o a fost inainte de a deceda bunicul.
Acum ea neaga ca ar fi facut asa ceva.
Da, am inteles, e normal! Poate a vrut sa va ajute, oricum era o ilegalitate si daca o facea cat timp traia bunicul dv....

Toate bune!
Multumesc la fel
Și dacă era împuternicita, acum ca bunicul a decedat, împuternicirea nu mai e valabila.

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Imputernicire cont cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, bunica mea a decedat si inainte sa moara l-a imputernicit pe unchiul meu (ginerele ei) pe un cont bancar.Intrebarea mea este bunicul meu mai are ... (vezi toată discuția)
Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)