avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare ,dar cum?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare ,dar cum?

sora mea este asociat unic si administrator,problema e ca pleaca din tara .Sunt nevoit sa fac alte acte si cum procedez sa o trec pe mama an locul ei?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:15, 18 Februarie 2010
Faci o decizie asociat unic prin care asociatul unic cesioneaza partile sociale catre mama ta, se revoca din functia de administrator si o numeste in functia de administrator pe mama ta. Faci si un contract de cesiune parti sociale intre ele .Actualizezi actul constitutiv cu noua stuctura a actionariatului SC( adica o treci pe mama ta , asociat si administrator).
Mama ta trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere, la notar sau avocat, ca nu a mai constituit in Romania o societate in care sa aiba calitatea de asociat unic si ca indeplineste conditile pentru a detine aceasta calitate, o alta declaratie ca indeplineste conditiile pentru a fi administrator si un specimen de semnatura
( numai la notar).
La dosarul de la ORC pui o copie al actului de identitate al mamei tale.
Simplu, nu?
Bafta!
multumesc mult pentru ajutor
Atat, declaratia de asociat si administrator, cat si specimenul de semnatura se pot da la registrul comertului si sunt scutite de taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma hozaradu hozaradu Buna seara, Poate cineva sa-mi spuna daca vreau sa cesionez o firma ce acte trebuie sa fac ca sa fiu eu protejat. (vezi toată discuția)