Nu stiu daca pun problema corect in categoria de forum.; daca nu , rog sa fiu redirijat.
Problema : un batrin , 84ani , cu diagnostic de cancer si 2 operatii efectuate . Intrebarea este daca are dreptul la asistent social , insotitor permanent , ; ce legislatie ar reglementeaza aceasta situatie ?
Aveti dreptate, repet, dar cred ca numai Legea nr. 448/2006 este aplicabila.
De fapt, trebuie sa ne lamureasca cel care a initiat topicul daca domnul respectiv:
-a fost incadrat in grad de invaliditate I, deci a fost beneficiar de pensie de invaliditate conform Legii nr. 19/2000, caz in care are dreptul la indemnizatie de insotitor;
-este sau nu incadrat in grad de handicap, conform Legii nr. 448/2006, caz in care are dreptul la insotitor, in conditiile acestui act normativ;
-ambele variante.
Pina acum 6 luni a fost un pensionar normal . Sa inteleg ca singura solutie este un dosar acceptat de CJPAS prin care se transforma din un pensionar normal in o persoana cu handicap.
De fapt , concret cum s-ar initia procedura ?
Legea pensiei
lilianaG
spuneti-mi va rog, un pensionar cu drepturi depline care de curand a suferit un accident poate primi si pensia propriu-zisa cat si cea ptr gradul I de ... (vezi toată discuția)