In urma cu cateva zile mi s-a terminat contractul pe care il aveam pe perioada determinata si am cateva intrebari:
1. De la societate mi se spune ca nu-mi pot aduce Carnetul de munca la sediul firmei (acolo unde l-am depus) pentru a mi=l inapoia. Ma trimit sa mi-l ridic singura. Cum fac sa-mi recuperez carnetul de munca? Nu e obligatia angajatorului sa ti-l inapoieze?
2. Daca am lucrat 8 luni la aceasta societate trebuie sa merg si la cealalta societate "de dinainte" pentru a-mi completa acea adeverinta care adevereste contributia la somaj? Daca da, firma "de dinainte" imi completeaza contributia pentru 4 luni sau pentru ultimul an lucrat la ei
Va rog din suflet dati-mi si mie un raspuns. Sunt in mare ceatza:sorry:
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
# 2007_rozi
De unde ati scos acel termen de 10 zile pentru ridicarea carnetului de munca? :hm:
:offtopic:
Nu vreau sa reiau discutia pe tema unor termene referitoare la activitatea ITM-urilor ... este posibil ca ITM Suceava sa elibereze un carnet de munca in 10 zile, dar ITM Ilfov il elibereaza pe loc, iar ITM Bucuresti intr-o perioada cuprinsa intre 2-3 saptamani ... dupa cum se observa acel termen se refera numai la activitatea unui ITM si nu la toate .
da, corect aceste perioade difera de la un judet la altul si de la un angajator la altul.
Ideea principla expisa de toti consultantii in acest topic este ca angajatului nu i se poate refuza elibararea carnetului de munca, acesta fiind un bun personal al acestuia.
:bow:
Intr-adevar ... asa este ... ideea principala este aceea ca unui salariat nu i se poate refuza eliberarea carnetului de munca la incetarea activitatii . Acesta nu poate fi retinut decat de catre organele de cercetare penala.
:coffee:
Eliberare carte munca
mari68
Buna ziua, Am lucrat la o firma de telefonie cu sediul central in Bucuresti si cu magazin in Timisoara. In data de 16.09.08 mi-a incetat contractul de munca ... (vezi toată discuția)