avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatie de constructie pentru afisaj interior?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatie de constructie pentru afisaj interior?

Buna ziua!
Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele blocului am inteles ca este nevoie de autorizatie de constructie.Legea 50/1991 se refera numai la panourile publicitare situate in exterior? Daca montez o reclama luminoasa in interiorul apartamentului la geam mai am nevoie de aceasta autorizatie?
Orice fel de reclama situata pe peretele blocului are nevoie de autorizatie?
Care lege sau hotarare locala a primariei precizeaza situatiile in care se acorda autorizatii de constructie pentru reclame publicitare (luminoase sau nu)? Este vreo diferenta daca este un simplu panou sau o firma luminoasa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 17:01, 1 August 2009
Daca va puneti un panou publicitar indiferent ca este luminos sau nu in balconul dvs sau la geam nu aveti nevoie de nici un fel de autorizatie!
Daca puneti acest panou publicitar peste balcon(pe partea exterioara a parapetului) aveti nevoie de acordul asociatiei deoarece fatada blocului este bun comun, dar de asemenea este nevoie si de aviz de la PrimarieB-)
Mergeti la Taxe si Impozitele de care apartineti si veti plati o taxa de afisaj, in functie de dimensiunile panoului. Din cate retin, anul trecut, pentru 60cm patrati, taxa era (la sectorul 4) 2,8 lei pe an..
Multumesc frumos!
O zi buna!
Art. 271. - (1) Orice persoana care utilizeaza un panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate intr-un loc public datoreaza plata taxei anuale prevazute in prezentul articol catre bugetul local al autoritatii administratiei publice locale in raza careia este amplasat panoul, afisajul sau structura de afisaj respectiva. Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)
Banner la geam alex_21 alex_21 buna ziua, sunt nou pe acest forum, si nu stiu exact unde sa pun acest subiect, rog moderatorul sa il mute unde ii este locul.Mi-am deschis de curand o firma ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie firma luminoasa mircea voicu mircea voicu Ma intereseaza sa stiu daca pentru amplasarea unei firme luminoase in interiorul unui complex comercial necesita autorizatie de constructie si daca da in baza ... (vezi toată discuția)