avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

maternitate

as dorii sa stiu daca fica mea care este eleva in clasa a 12 a si care este insarcinata dar care de fapt este exmatriculata din scoala din cauza apsentelor poate sa ia maternitate
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 3 Februarie 2016
Daca este exmatriculata nu mai are calitatea de eleva.
Nu se poate motiva absentele cu certificate medicale pentru reintegrare?
In mod normal ar trebui sa fie integrata in institutie ca sa poata beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, daca nu incercati dvs. in calitate de bunica sau ce sunteti.
1. Ori este eleva ori este exmatriculata.

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa fi frecventat, fara intrerupere, cursurile de zile unei forme de invatamant.
- Sunt admise situatiile de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

3. De indemnizatia pentru CCC beneficiaza numai parintii naturali ai copilului (nu bunicii sau alte rude) sau cei care au infiat copilul.

4. Tatal copilului ce statut are? Este tot elev sau salariat?

5. Indiferent de situatie va beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana imlineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eleva gravida sil73 sil73 Sunt eleva in clasa a XI a la liceu , forma zi. si sunt insarcinata in luna a4a. Pot fi exmatriculata sau sactionata datorita sarcinii? Pot sa-mi continui ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)