avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită continuare termen procedural pe luni
Discuție deschisă în Executare silită

continuare termen procedural pe luni

Daca un (prim) termen de trei luni de calcul al penalitatilor (art. 906 alin. (4) cpc) se termina intr-o zi de vineri iar debitorul nu si-a executat obligatia, de cand ar urma sa inceapa al doilea termen de trei luni?
De a doua zi (sambata) sau dintr-o zi lucratoare (si se sare peste sambata/duminica/zile nelucratoare) ?

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:23, 17 Februarie 2016
ginberto a scris:
De a doua zi (sambata) sau dintr-o zi lucratoare (si se sare peste sambata/duminica/zile nelucratoare) ?

Termenul incepe sa curga de a doua zi (sambata) expirarii celor 3 luni; chestiunea cu ziua nelucratoare se aplica doar in cazul ultimei zile a termenului, nu si primei zile a termenului care va curge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prealabila dana manea dana manea ]N CAZUL IN CARE UN OFERTANT PARTICIPANT LA O LICITATIE IN SEAP, IN URMA EVALUARII FACE O NOTIFICARE PREALABILA IN TERMEN DE 10 ZILE DE LA COMUNICAREA ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de contestatie? dem333 dem333 Articolul 269, al.4 spune ca: „ Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care ... (vezi toată discuția)
Termenele cf.art.185-188 ContSters309574 ContSters309574 In termenul de 20 zile pentru depunerea unei plangeri penale potrivit Art.278 Cod pr. penala sant cuprinse si zilele de:( sambata, duminica, sarbatori legale ... (vezi toată discuția)