avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in cazul mai multor angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in cazul mai multor angajatori

Am doua contracte de munca, la doi angajatori. Unde se inregistreaza concediul medical?
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 13:49, 4 Februarie 2016
1. Fiecare angajator in parte va plateste certificatul medical.

2. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

ART. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

3. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

ART. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...
Va multumesc foarte, foarte mult !! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si lauzie 2 angajatori andra.fratila andra.fratila Buna ziua. Voi intra in concediu prenatal si mai apoi in cel de lauzie. Cum trebuie sa procedez daca sunt angajata cu CIM perioada nedeterminata la doi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cumul funcție busubianca busubianca Bună ziua, Avem un angajat care are două contracte de muncă, unul cu funcție de bază și unul cumul funcție. In prezent este în concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la 2 locuri de munca alina_25 alina_25 Un salariat care intra in concediu medical si are 2 locuri de munca la care dintre cele 2 locuri de munca va prezenta concdiul medical. Din cate am ... (vezi toată discuția)