Pentru ca infiintarea unei firme dureaza foarte mult, pentru a ugenta putin lucrurile, deoarece deschiderea unei agentii de turism apoi dureaza mult mai mult decat dureaza infiintarea firmei, am inceput mai intai sa luam toate lucrurile necesare pentru mobiliarea si dotarea viitoarei agentii de turism, iar toate facturile au fost facute pe numele viitorului administrator. Va rog sa imi spuneti daca exista o solutie pentru a ceda ulterior ce firma se infiinteaza, toate facturile, se poate face un fel de cumparare de la persoana fizica la firma? orice fel de solutie, chiar daca ar include si un notar, cumva un proces verbal de predare primire? deoarece normal ca facturile nu se mai pot reface cum s-a infiintat firma pe numele acesteia, e multa alegatura la toate magazinele de unde au fost cumparate produsele. Deja dureaza mai bine de o luna de cand am inchiriat locatia, s-a inregistrat contractul la administratia financiara, s-a depus dosarul pentru infiintarea firmei si la fiecare intalnire mai e nevoie se pare de ceva, ce s-a uitat mentionat sau s-a spus ca nu poate fi luat in considerare. orice solutie legala este buna de luat in considerare. Multumesc mult!
Pentru a le deconta pe firma, puteti intocmi un proces verbal din care sa reiasa ca bunurile au fost cumparate pentru activitatea acesteia, de asociat(administrator), la care sa atasati facturile si chitantele aferente acestora.
Doar ca in cazul in care sunteti platitor TVA, nu mai puteti deduce.
Un sfat, va rog
goppo123
Buna ziua tuturor. eu am o firma pentru care nu am depus bilantul la reg. comertului pe 2005 si 2006. Zilele trecute m-am trezit ca sunt citat intr-uk proces ... (vezi toată discuția)