avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atac decizie adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atac decizie adunare generala

Buna seara,
ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de la etaj (vechile uscatorii ale blocurilor) am facut-o camara mea cu acordul administratotului de la acea vreme pentru care am platit si chirie lunar(atat cat s-a cerut). Acum , administratorul s-a schimbat , iar cel nou insista ca boxele de la etajul 10 (uscatoriile vechi) sa fie eliberate si date spre folosul tuturor locatarilor, care au nevoie, fara a delimita si spatii pentru fiecare (adica , eu daca vreau o camara de 2/2 mp sa pot avea acel spatiu - chiar daca o boxa o impart cu 2 vecini) pentru care sa platesc chirie. Mentionez un lucru important: blocul are ghena de gunoi care nu a fost folosita niciodata , lumea facandu-le camara , fiecare punand lacat; alt aspect de acest gen, majoritatea locatarilor au inchis in propriu apartament o parte din proprietatea comuna -un hol de cca 2 m in fata usii, din holurile blocului, pentru care cu siguranta nu au aprobare si nici nu platesc chirie.
Pentru noul administrator aceste aspecte nu conteaza, ideea este de a se elibera doar ceea ce este la etajul 10.
- Va rog respectuos sa ma invatati cu ce sa vin in apararea mea pentru a-mi mentine spatiul de depozitare si a face referire si la aspectele prezentate mai sus, care nu sunt legale.
Vreau sa mentionez ca noul administrator nu a prezentat decizia de numire, nu cred ca are atestat de administrator si are o ,,gasca de baieti cu care-si face veacul prin administratie,,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:25, 5 Februarie 2016
Va confruntati cu o situatiedelicata,chiar defavorabila
Administratorul de imobil ,prin sustineri demonstreaza ca stapaneste dispozitiile in vigoare
Legea nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari impun ca proprietarii nu pot schimba aspectul si destinatia partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Legal,partea comuna poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar in baza unui contract de inchiriere incheiat cu asociatia de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care are autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta
Afirmati ca dv din 2007 ati utilizat uscatoria achitand lunar o chirie
Incercati sa discutati cu reprezentantul legal al asociatiei=presedintele care poate decide solutionarea problemei
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de execute hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Succes !
Multumesc, dar celelalte spatii comune de care va spuneam ca sunt ocupate ilegal nu au acelasi statut?
1.ma refer la faptul ca si-au insusit (anumiti proprietari) din holul comun , au inchis in propria locuinta cee ce nu le apartine (o proprietate comuna)
2.fostele ghene de gunoi sunt ocupate sub cheie de anumiti proprietari;
Eu nu stiu si nu cred ca pentru cazurile sus mentionate (cele 2) ar exista aprobarea adunarii generale pentru asa ceva.
Eu am propus sa vina cu oferta de pret/mp pentru chirie pentru acele spatii si daca sunt mai multi doritori sa se liciteze.(inclusiv pentru acele foste ghene de gunoi). Pentru ghene a stabilit pret, iar pentru fostele uscatorii doreste numai si numai eliberarea lor, ceea ce nu este corect.
Eu pot actiona in instanta un astfel de caz?Consider ca sunt nedreptatita.
Multumesc
Mergeti prea departe cu actionarea in instanta si in plus nu aveti nicio sansa , dar discutati cu presedintele vedeti ce spune iar daca acea uscatorie sau boxa cum doriti sa i spuneti vor sa fie folosita pentru ce a fost constriuta de alti proprietari , nu aveti ce face si trebuie sa cedati .
Solicitati presedintelui documentul / documentele ca ceilalti proprietari care si au insusit acele ghene au aprobari si atunci mai discutam pentru ca acele inchirieri se fac in baza unui cotract .
comancorinaadelina a scris:
Acum , administratorul s-a schimbat , iar cel nou insista ca boxele de la etajul 10 (uscatoriile vechi) sa fie eliberate ..

Punctez si eu asupra a ceea ce s-a mai spus: vechiul sau noul administrator sunt angajati ai asociatiei, sunt angajatii dumneavoastra si nu stapanii dumneavoastra. Acest aspect trebuie sa-l aveti in vedere si sa intelegeti ca administratorul nu hotaraste ce si cum cu acele uscatoare sau boxe. Daca cineva vrea sa schimbe situatia lor, modul lor de folosire acela este presedintele asociatiei care poate a luat decizia in comitet sau hotararea in adunarea generala.
Ati participat la adunarea generala? S-a discutat acolo problema uscatoarelor?
Daca hotararea s-a luat in adunarea generala ori decizia in comitet sigur cu participarea presedintelui, atunci administratorul nu face altceva decat sa va comunice dumneavoastra aceasta decizie. Dar, intelegeti ca nu este decizia administratorului, ci a dumneavoastra, a membrior asociatiei sau a celor pe care i-ati ales sa conduca asociatia.
In principiu decizia de a elibera o boxa pentru a fi folosita in comun, este legala. Mai greu este in situatia inversa cand din folosinta comuna se vrea inchirierea boxei unei singure persoane, deoarece atunci trebuie obligatoriu acceptul celor direct invecinati, pe linga acordul majoritatii proprietarilor.
Discutati cu presedintele si poate incheiati un contract de inchiriere cu o suma mai mare de bani decat pana acum.
Dupa ce va rezolvati problema dumneavoastra, in adunarea generala urmatoare propuneti ca toate spatiile comune sa fie inchiriate celor ce le folosesc, exact pe modelul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere boxe intre etaje dan61 dan61 La noi in bloc s a hotarat la ultima adunare generala sa se intocmeasca contracte de inchiriere intre asoc.de propr. Si locatarii care folosesc boxele dintre ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu repartizarea cheltuielilor de catre administrator GabiToader GabiToader Buna ziua, as dori sa stiu ce masuri pot lua daca administratorul a dispus, fara sa ma anunte, ca din octombrie 2012 sa mi se repartizeze mie cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)