avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... acordarea vizei
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

acordarea vizei

Daca prietenului meu de origine turca i s-a pus interdictie de catre fostul patron(din cauza unor probleme personale) de a intra in Romania,cum mai poate obtine viza de turist?Mentionez ca vroiam sa ne casatorim in Romania.Daca casatoria va avea loc in Turcia,el va putea obtine permis de sedere in Romania desi are acea interdictie?#-o#-o:((:((:((Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 2 August 2009
Un Patron nu poate sa puna nici un fel de interdictie! Pesemne este vorba de altceva. Intrebati-va prietenul exact! Numai autorizatile romane pot interzice unei persoane sa intre pe teritoriul Romaniei!B-)
Cetatenilor straini li se refuza intrarea pe teritoriul statului roman daca:
- nu indeplinesc conditiile mentionate de OUG 194/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
- sunt semnalati de organizatii internationale la care Romania este parte, precum si de institutii specializate in combaterea terorismului ca finanteaza, pregatesc, sprijina in orice mod sau comit acte de terorism;
- exista indicii ca fac parte din grupuri infractionale organizate cu caracter transnational sau ca sprijina in orice mod activitatea acestor grupuri;
- exista motive serioase sa se considere ca au savarsit sau au participat la savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii ori a unor crime de razboi sau crime contra umanitatii, prevazute in conventiile internationale la care Romania este parte.

Politia de Frontiera poate refuza intrarea strainilor pe teritoriul statului roman si in urmatoarele situatii:
- au savarsit infractiuni pe perioada altor sederi in Romania ori in strainatate impotriva statului sau a unui cetatean roman;
- au introdus sau au incercat sa introduca ilegal in Romania alti straini;
- sufera de maladii care pot pune in pericol grav sanatatea publica, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.
din turcia nu poate obtine viza pe motiv ca are interdictie in romania.
Chiar nu intelegeti (cu toate ca ati deschis 2 topicuri cu acelasi subiect) ca numai autoritatile romane poate sa-i puna interdictie de intrare in tara ... sa mearga la Ambasada Romaniei din Turcia si sa solicite viza de intrare in tara ... Numai daca acolo i se va spune ca are interdictie , atunci va puteti casatori in Turcia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana din ue in romania-urgent iubisbb iubisbb Daca o persoana din Portugalia vine in Romania, care sunt pasii de urmat si ce acte ii trebuie pentru a se putea angaja? (vezi toată discuția)
Refuz acordare viza de lunga sedere tip d/vf (reunirea familiei) pentru un cetatean tunisian casatorit cu o cateteana romana ri_molnar ri_molnar Buna seara. Vă rog sa ma ajutati cu un sfat. Sotului meu, cetățean tunisian, i-a fost refuzată viza in scopul reunificării ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu in romania jonel44 jonel44 ma numesc Jonel sint casatorit cu o cetateana romana avem o casnicie de aproape 10 ani locuim in serbia vrem sa ne stabilim in romania care acte de stabilire ... (vezi toată discuția)