avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinerea grupei de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinerea grupei de munca

Daca nu am trecuta in cartea de munca grupa a-II-a, trebuie sa dau in judecata societatea la care am lucrat pentru a obtine adeverinta de grupa a-II-a? Nu exista alta posibilitate, eventual o schimbare de legislatie in viitorul apropiat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 6 Februarie 2016
Exista si o alta posibilitate, sa obtineti de la fostul angajator o adeverinta din care sa reiasa ca ati desfasurat activitatea in grupa a-II-a.
Ce se poate face daca fostul angajator are activitatea suspendata, iar arhiva nu este predata? sau daca arhiva este dusa la alta societate, iar acea societate nu are dreptul sa elibereze adeverinte in numele societatii de la care a primit?
1. De ce sustineti ca nu are dreptul de a elibera adeverinta?

Potrivit art. 29 (1) din Legea nr.16/1996, creatorii ori deţinătorii de documente sau, după caz, succesorii în drepturi ai acestora sunt obligaţi să elibereze, potrivit legii, la cererea persoanelor fizice şi a persoanelor juridice, certificate, adeverinţe, copii şi extrase de pe documentele pe care le creează ori le deţin, inclusiv de pe cele pentru care nu s-a împlinit termenul prevăzut la art. 13, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant.

2. Chiar daca activitatea este suspendata , obligatia de a va elibera adeverinta subzista si in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasesc arhiva la s.c.c.a tehnolemn tarnaveni? francisc57 francisc57 Unde gasesc arhiva la S.C.C.A. Tarnaveni pt o adeverinta de pensionare? (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa Elena bacauanu Elena bacauanu Anul trecut in luna Noiembrie am depus o cerere pentru eliberarea adeverintei de grupa la Depozitul de arhiva din Galati unde se afla arhiva societatii la care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua din nou , in cazul in care vreau sa fac in instanta ... zalu zalu buna ziua din nou , in cazul in care vreau sa fac in instanta reconstituirea carnetului de munca pierdut , la care instanta ma adresez , unde a avut societatea ... (vezi toată discuția)