avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Santaj si escrocherie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Santaj si escrocherie

Buna ziua!Am lucrat ca si ingrijitoare de batrani in Austria cu o agentie.Am renuntat eu de buna voie sa mai colaborez cu aceasta agentie in timpul cand inca lucram cu acestia si am anuntat telefonic ca vreau sa renunt la caz si sa plec.Aveam o perioada de 30 de zile normal de stat la munca dar am renuntat dupa doua saptamani si o zi.Acum agentia ma informeaza prin diverse persoane si nu direct de catere ei ca am sa platesc o amenda usturatoare deoarece nu am respactat contractul(vreau insa sa precizez ca eu nu am semnat cand am inceput colaborarea cu agenta,nici un contract ci un contract mi-a fost adus de catre o persoana neautorizata sa il semnez in limba germana eu neantelegand ceea ce semnez si transmitandu-i agentiei tot prin persoana delegata de ei ca vreau un exemplar si in limba romana ca sa stiu ce semnez,ca in urmatoarea zi sa fiu vizitata tot de acea persoana si sanatajata ca daca nu voi semna nu voi primi nici un ban.)Am semnat acel contract dar in limba germana pt ca nu mi-au oferit asa cum le cerusem si unul in limba germana de frica ca nu voi primi banii.reau sa specific ca ama ajuns in tara si nu mi-am primit banii pe cele 2 saptamani de munca nici macar pe asigurare ci doar suma de 119 euro si informatia ca voi primi un plic acasa prin posta(banuiesc ca amenda).Va rog ajutati-ma si sfatuiti-ma daca pot actiona pe cale legala pentru ca ma consider sanatajata si excrocata.Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 6 Februarie 2016
Daca angajatorul este din Austria solicitati sprijin ataşatului pe probleme de muncă şi sociale în Republica Federală Germania şi Austria
Adresă Ambasada României la Berlin :
Dorotheenstr. 62-66, 10117 Berlin
Tel: 0049-(0)30-212 39 108
Fax: 0049-(0)30-212 39 199/399
E-mail: berlin.social@mae.ro
Da angajatorul este cetatean austriac,fost roman care a renuntat la cetatenie.Vreau sa stiu daca pot actiona legal din Romania si cum.
In Romania nu aveti cum sa actionati , intrucat angajatorul nu este roman. Luati legatura cu ataşatul pe probleme de muncă şi sociale în Republica Federală Germania şi Austria si vedeti ce va spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna vreau sa plec cel puțin pentru o perioada in germania și ... 19108 19108 Buna Vreau sa plec cel puțin pentru o perioada in Germania și urmează sa lucrez cu acte in regula acolo. Ce trebuie sa știu și sa fac mai ales ca sunt ... (vezi toată discuția)
Buna, locuiesc in germania, am facut scoala de cruce rosie in românia ... Laura paunescu Laura paunescu Buna,locuiesc in germania,am facut scoala de cruce rosie in ro.cu durata de 2ani.2000-2002.unde ma pot adresa pt recunoastere?.la birourile de recunoastere.din ... (vezi toată discuția)
Se poate face contract de munca fără să-l semnez eu în germania Antonel1983 Antonel1983 Am lucrat la o firma în Germania și mi sa promis ca o sa am salariu de 2000 de euro și contractu de muncă nu lam semnat.. În fine eu am început lucru și ... (vezi toată discuția)