avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sechestrare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sechestrare minora

Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de vara au venit in Romania unde au stat la bunicii din partea mamei In aceasta vara copilul a venit singur in tara la bunicii din partea mamei, urmand sa stea si la mine dar acestia au manipulat copilul care refuza sa se mai intoarca in Spania unde are rezidenta, refuza sa discute cu mine si cu mama lui. Am vorbit cu mama copilului iar aceasta nu doreste sa isi lase copilul in grija parintiilor ei, ci sa il ia in Spania pentru a-si continua studiile, dar bunicii refuza sa il mai lase pe copil sa se intoarca in Spania. Mentionez ca si eu sunt deacord cu intoarcerea copilului in Spania alaturi de mama lui. Cum pot scoate copilul din " ghiarele" bunicilor, mama copilului neavand concediu pentru a veni in tara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:18, 4 August 2009
Foarte simplu. mergeti imediat la politie si faceti plangere penala pentru sechestrarea minorului si refuzul de a-l inapoia dvs si mamei naturale!B-)
SUCCES!
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Multumesc, Mihai
dar sambata am fost la politie si mi-au spus ca nu pot intra in casa si daca copilul nu vrea sa plece de la bunici nu pot sa faca nimic
V-au mintit...copilul este minor si nu se afla incredintat din punct de vedere legal bunicilor!
Mama sa va dea o procura la ambasada Romaniei prin care sa va imputerniceasca sa luati copilul de la bunici!
Mergeti la comandantul politiei si inregistrati sesizare scrisa prin care ii aduceti la cunostiinta ca in cazul in care nu se procedeaza legal la predarea minorului catre mama sa veti sparge usa imobilului unde se afla minorul si il veti lua cu forta!B-)
Multumesc, sper sa pot rezolva.
Stiu ca sfatul meu suna intr-un fel a amenintare dar nu se poate ca cineva sa iti ia copilul minor , sa mergi la politie si sa iti spuna ...stiti , ne pare foarte rau dar nu putem intra in casa! Asta este culmea prostiei si a ignorantei! Nu din partea ta , ci a lor!:D

Alte discuții în legătură

Sechestrare de persoane beludan beludan buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie si un sfat. azi am fost la locuinta parintilor fostei concubine, pentru a-mi vedea baiatul, pe care la tinut ... (vezi toată discuția)
Retinere minor tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Este penala fapta unei rude de a retinhe un minor si de a nu lasa un parinte sa aiba legaturi cu el? In fapt soacra nu a vrut sa mi dea copilul ... (vezi toată discuția)
Urgent! incredintare minor de catre bunica corinuta corinuta Ce posibilitati legale are o bunica care si/a crescut nepotul de la varsta de 1 an, acum are 9 ani, sa obtina incredintarea copilului. Mama lui nu s/a ocupat ... (vezi toată discuția)