avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... retinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

retinere minor

Buna Ziua,

Este penala fapta unei rude de a retinhe un minor si de a nu lasa un parinte sa aiba legaturi cu el?
In fapt soacra nu a vrut sa mi dea copilul cand am fost dupa el la dansa.Mentionez ca nu sunt divortat de sotie si nu exista nici o hatarare judecatoreasca in acest sens.
Am facut plangere penala (art.189 c.p.)impotriva ei mergand cu un martor la soacra acasa iar aceasta nu a vrut sa imi dea copilul ,facandu se ca ploua cand am sunat la usa cu martorul .

Am primit o rezolutie de neurmarire penala invocandu se ca nu sunt intrunite toate elementele constitutive ale infractiunii.
Oare asa sa fie?Adica poate oricine sa retina un minor impotriva vointei parintelui (si a minorului in fapt)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tiberiucezar , utilizator 14:08, 19 Februarie 2011
cel mai bine ar fi sa faceti o cerere de ordonanat presedintiala prin care solicitati vizitarea minorului sau sa solicitati sa se stabileasca domiciliul minorului la dvs.
Nu exista lipsire de libertate in mod ilegal, faceti cum ati fost sfatuit mai sus.
Buna seara,
Dnul.Tiberiu,dar de ce nu stabiliti cu sotia dvs.sa puteti merge oricind sa va vizitati copilul.Este dreptul dvs.,pe care trebuie sa-l inteleaga si "doamna soacra".
Pacat ca ati ajuns sa-i faceti acea plingere.In acest mod,relatiile se vor deteriora si mai mult.Va urez succes.:luck:
Din pacate "doamna soacra" face asta din razbunare ( si sotia la fel).Ma refeream strict la faptul ca cineva retine un minor ,iar acel cineva nu are nici un drept asupra lui.Astfel sunt incalcate si drepturile copilului, ( legea 272) ceva articole din codul familiei si din Conventia Drepturilor Copilului (ONU).In legatura cu plangerea am considerat ca primeaza interesul sup. al copilului si nu relatiile de rudenie.
Multumesc
Desigur e de la sine inteleasa supararea dvs.Numai ca probabil soacra va motiva ca fiica sa ia incredintat minorul,adica pe fiul dvs.si ea nu a facut nimic decat sa-si asculte fiica.Nici minorul nu a fost privat de libertate ci nu a fost lasat sa va vada pe motiv ca poate plecati cu el sau si mai rau ca -i faceti rau.Astea sunt motive invocate de multe persoane aflate in aceeasi situatie.De aceea cel mai sigur este sa va adresati justitiei,sa fixati ore de vizita si sa va purtati pe cat posibil ca un gentleman.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)