avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea abuziva a unei constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea abuziva a unei constructii

Buna ziua,am cumparat acum vre 7-8 luni un spatiu,mai precis un punct termic dezafectat,terenul este al primariei,am contract de concesiune valabil pe durata constructiei,intabulare,toate actele sunt ok..problema e ca intr-o camera funcioneaza un transformator al EON,cand m-am dus la ei sa intre in legalitate,adica sa-l ia de acolo sau sa plateasca chirie..un nenisor ,mi-a aruncat o lege..123/2012 si a spus ca pot sa stea acolo mult si bine..ca eu am cumparat un imobil grevat de o sarcina..cea ce nu e adevarat..stiti cumva cum pot solutiona ,,minunea,,asta.. mentionez ca ,cladirea e cumparata pe firma...Multumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:09, 9 Februarie 2016
Utilitatile energetice sunt considerate utilitati publice si ar fi trebuit sa va informati mai bine inainte de a achizitiona spatiul respectiv cu transformatorul pe el, banuiesc ca ati fost la Eon dupa ce ati finalizat tranzactia.
Buna Seara..stimata domnisoara..nu m-ati lamurit deloc..daca extrasul de carte funciara dadea cladirea libera de sarcini...ma refer la altele in afara de cele care s-au stins cand eu am cumparat..extrasul nou e liber de orice sarcina...contractul de concesiune este pe tot terenul...de sub toata cladirea...in toata ecuatia nu apare nici un EON..nimicuta...nu se numeste folosirea abuziva a unei parti din cladire??? si eu am cumparat de anul trecut din iunie...primaria mi-a luat banii pana la ultimul cent...ori ei nu au nici o hartiuta...si au stat si pe degeaba ani in sir...daca a-ti mai intalnit speta sau ceva asemanator va rog sa-mi spuneti ce sa fac...PS.am depus o notificare la ei...astept raspuns in 30 de zile...intrebarea era de fapt daca raspund negativ ..pot sa-i scot din spatiu ???Multumesc
Transformatorul respectiv este clasificat ca fiind de utilitate publică, prin urmare trebuie, prin lege, să acceptați amplasarea acestuia dar puteți solicita mutarea acestuia pe alt amplasament, d-voastră suportând costurile.
D-voastră sunteți concesionar și în cazul acesta probabil, proprietarul a admis amplasarea acestui transformator pe proprietatea lui.Verificați timpul și modul în care s-a făcut această lucrare, în sensul că , printr-o cerere adresată sc. EON , solicitați , în virtutea dreptului la informații publice- L. 544/2001- să vi se comunice Autorizația de construire, avizele, și dosarul care a stat la baza acestei lucrări. fiind persoană direct interesată iar sc. EON efectuează lucrări cu caracter public. astfel că este obligată să vă dea asemenea informații(în termen de 30 de zile)Pe urmă, puteți acționa în consecință

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri si terenuri herminaida herminaida Subiect: impozit pe cladiri si terenuri este vorba de o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat. societatea este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Investitii locatar astoria astoria buna seara intentionez sa inchiriez o cladire de la o unitate a statului care necesita imbunatatiri. as vrea sa fac eu aceste imbunatatiri in schimbul unei ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un sfat OTI26 OTI26 prietenul meu detine o bodega de 16 ani pe un teren al statului.acum 16 ani terenul i-a fost dat in concesiune dar aceasta a expirat de mai multi ani.ce ... (vezi toată discuția)