avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contencios APM si Registrul Comertului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contencios APM si Registrul Comertului

Va rog sa ma ajutati intr-o problema nemaintalnita pana acum: Incerc sa deschid un punct de lucru intr-un alt oras. Am mers, in acest sens, la Registrul Comertului pt a solicita codurile CAEN pt punctul de lucru. Am avut neplacuta surpriza sa mi se spuna ca firma are interdictie(inscris) pusa din partea Agentiei de Mediu pt aceste coduri intrucat in trecut am solicitat acestei institutii(APM) eliberarea unei autorizatii de mediu pt codurile cu pricina. La momentul respesctiv APM-ul a declinat solicitarea pe diverse motive. Din acest motiv am decis mutarea afacerii intr-un alt oras.
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si daca da in baza carei Legi, ca o Agentie de Mediu Teritoriala sa comunice Registrului Comertului interdictia de a deschide punct de lucru cu codurile CAEN dorite. Mentionez ca aceste coduri sunt cuprinse in actul constitutiv al firmei. Va rog sa-mi comunicati sfaturi si cai legale de actionare in justitie a celor doua institutii.
Cel mai recent răspuns: Waste Management and Services , Consultant protectia mediului 10:47, 21 Februarie 2016
Lucrez de ceva timp in domeniu dar nu am auzit de asa ceva. Se poate ca dupa inregistrarea punctului de lucru la reg. com., APM sa respinga cererea de autorizare dar asta doar daca nu sunt intrunite conditiile legale de functionare.
Eu as solicita un punct de vedere in scris al Agentiei pentru Protectia Mediului in raza careia se afla localitatea in care doriti sa mutati afacerea. Mentionati codurile CAEN, activitatea pe care doriti sa o desfasurati (pe scurt) si solicitati un punct de vedere cu referire la posibilitatea implementarii proiectului dvs dpdv al protectiei mediului. De asemenea, as solicita un raspuns in scris de la Registrul Comertului care v-a comunicat faptul ca APM a interzis deschiderea unui punct de lucru cu anumite coduri CAEN. In acest fel, puteti merge la sursa interdicitei sa solicitati explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii pentru o firma nou infiintata robertsega32 robertsega32 Vrem sa ne deschidem un magazin in alt judet. Avem o firma nou infiintata. Am deschis si punct de lucru la magazinul respectiv. De ce autorizatii avem nevoie? ... (vezi toată discuția)
Anexa certificat de inregistrare ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Mai sunt valabile Anexele la Certificatul de inregistrare pentru punctele de lucru? Pana acum cativa ani se eliberau astfel de anexe in care ... (vezi toată discuția)
Obtinere avize si autorizatii pentru cod caen 2229 crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o intrebare legata de functionarea unei societati comerciale care este la inceput de activitate. Astfel, ma intereseaza daca sunt ... (vezi toată discuția)