1. Firma la care lucrez este in insolventa de peste 3 ani, iar inainte de a intra in insolventa au fost datorii salariale (acum toti salariatii sunt trecuti in tabelul de creante). Cum imi pot lua salariul pierdut? (mentionez ca cel putin un angajat si-a putut lua salariul respectiv, in perioada actuala a insolventei). Eu tind sa demisionez sau e posibil ca postul meu sa fie restructurat in urmatoarele zile.
2. Tot firma respectiva a trimis la casat peste un milion de carti a caror drepturi de autor erau in mare parte expirate. Este legal acest lucru? La un calcul relativ simplu, se puteau prelungi drepturile de autor si prin vanzarea lor la preturi mai mici, se aducea un venit substantial firmei respective.
Ce parere aveti despre punctul 2. al problemei. Este legal? Ce masuri ar trebui sa iau? Ar trebui sa vorbesc cu persoana de contact care detine dosarul insolventei firmei, sau cu cineva din exterior?
PS: Nu sunt genul de persoana care sa ia somajul, sorry :)
Recuperare salariu
nixnix
buna seara
am o intrebare privind un salariu restant ,mentionez ca pana la data de 27 decembrie am fost angajata la o firma care acum a intrat in procedura ... (vezi toată discuția)