avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca, castigate in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca, castigate in instanta

In instanta am castigat plata drepturilor salariale neplatite de angajator ( a vandut un punct de lucru al societatii , am plecat in somaj fara a ni se plati concediile de odihna si salariul pe cateva luni). L-am actionat in instanta, am castigat, nu s-a mai facut recurs , dar nu am primit banii. Ce putem face mai departe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 9 Februarie 2016
În cazul în care sunteți în posesia titlului executoriu, trebui să-l puneți în executare printr-un executor judecătoresc, înainte de termenul de prescripție al acestuia.
Aveti doua posibilitati :
- fie solicitati angajatorului sa puna in executare de bunavoie hotararea respectiva

- in caz de refuz, fie va adresati unui executor judecatoresc , fie depuneti plangere penala (art.287 alin.1 lit.e C.pen.)
Asta nu e caz penal ? Nepunerea in executare a unei hotarari executorii ?
Se poate depune si plangere penala, asa cum am mentionat anterior.

Art. 287 C.pen - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
.....

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Pai atunci e simplu : LA PUSCARIE !

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale kido93 kido93 Buna ziua. In luna septembrie am dat in judecata firma la care am lucrat pentru neacordarea drepturilor salariale.Procesul s-a terminat iar firma este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila redinciucconstantin redinciucconstantin Buna ziua.Am depus o plangere penala prealabila conform Art 287 al1 privind nepunerea in executare a unei hotarari judcatoresti definitive privind plata ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)