avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de incredere, recuperare imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de incredere, recuperare imprumut

Buna ziua! In decursul anilor 2013-2014 am imprumutat o suma de bani, echivalentul a 10000 euro, fractionata in 4 transe unui foarte bun prieten, pentru a rezolva o problema cu niste camatari care ii amenintau siguranta familiei, dupa spusele lui. Timpul a trecut, iar pana in ziua de azi nu am mai recuperat niciun leu. "Prietenul" imi tot spune sa am incredere ca mi-i voi recupera, dar in afara de vorbe si promisiuni nu s-a concretizat nimic, nici macar cand l-am implorat sa restituie macar o parte din bani, caci aveam nevoie mare de bani. Am tot sperat, am tot asteptat, dar in zadar. Pe baza promisiunilor "prietenului", am fost pus in niste situatii jenante, de incapacitate de a efectua niste plati de neaparata urgenta, care pana la urma a trebuit sa anulez achizitiile respective, dar asta e.....mi-am invatat lectia. Va rog, spuneti-mi cea mai buna cale de urmat pentru a recupera banii. Daca il actionez in judecata, pot solicita si despagubiri? Banii care i-am imprumutat erau economiile mele pentru a deschide o afacere, care normal, nu am mai avut cu ce sa o deschid, lucru care ar fi adus un plus de bani la bugetul familiei. Tin sa mentionez ca i-am solicitat mereu termene, alese de el, pentru esalonarea datoriei, dar desi au fost alese de el, nu a respectat nimic, pana acum nu a dat niciun ban inapoi. Ca dovada a imprumutului, de la "prieten" am o declaratie prin care confirma ca i-am imprumutat si un angajament de restituire la o anumita data, care nu l-a respectat. Mai am si inregistrari ale convorbirilor telefonice cu "prietenul", cu alte termene de restituire nerespectate. Va rog, ingrumati-ma!
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
rowatt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:03, 8 Februarie 2016
Actiune in civil. Va curge dobanda legala de la data restituirii imprumutului.
Probe: inscrisurile, inregistrarile si martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii sergiu007sergiu sergiu007sergiu Buna am si eu o problema.Acum o luna am imprumutat unui fost politist de frontiera niste bani ,dar nu avea nimic sa-mi dea garantie decat o copie dupa BI; si ... (vezi toată discuția)
Amanet aur Livingston Livingston Buna ziua ! As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)