avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea minorului din tara

buna seara.am si eu urmatoarea problema:am terminat divortul,minorul mi-a fost incredintat mie(mama),tatal a obtinut drept de vizita prima si a treia simbata din luna si doua saptamini in vacanta de vara(nu se specifica cind).azi fiul meu mi-a zis ca o sa mearga la mare cu tasu wekendul viitor.pe mine m-au luat gindurile negre ca daca imi scoate copilul din tara si nu o sa-l mai vad niciodata?credeti ca exista vreo sansa sa faca acest lucru?si credeti ca eu as putea anunta undeva inainte?am inteles din alte subiecte ca ar trebui procura de la mine,dar daca face una falsa? ca are cunostinte care se ocupa cu falsificarea de acte.sau daca i-l pune pe fiul lui mai mare din alta casatorie sa-mi scoata copilul din tara ca au acelasi nume si acelasi tata?acest fiu mai mare si-a mai scos o sora din tara doar cu buletinul ei(ea avea atunci 14 ani),dar era incredintata tatalui .din cite stiu eu nu le-a trebuit alte acte dar pt mine a fost o intrebare de ce nu a plecat si el cu copii si a plecat dupa o saptamina(probabil ca i-a fost frica).copii au ajuns si s-au intors bine.iar acum aud ca acest fiu mai mare vine in tara ca sa mearga cu ei la mare.eu sint cam suspicioasa de felul meu,daca trimite copii cica la mare si i-l pacaleste si i-l scoate din tara ca are o gramada de cunostinte afara,chiar si o fosta concubina care i-l cheama sa-si reia relatia.deci eu ce pot face ?sa anunt undeva inainte sa nu-l poata scoate din tara ca daca iese nu-l mai vad eu niciodata???el e foarte razbunator si ma gindesc ca dupa ce ne-am judecat 3 ani a fost de acord sa terminam si e foarte prietenos (ceea ce nu-i sta in caracter),toate cu un scop.va rog sa ma iertati daca mam repetat in idei sau nu am fost prea explicita dar sint disperata pt ca fiul meu este motivul pt care traiesc, muncesc,respir,mam chinuit multi ani si tatal lui stie acest lucru si cind a vrut sa rida de mine ca mia luat tot si eu i-am rasuns ca nu ma intereseaza ca am cel mai valoros lucru copilul meu el m-a amenintat ca nu se lasa pina nu ma vede terminata de tot cerind iertare ca am plecat de la el chiar de-ar fi sa ia copilul.va multumesc din suflet pt viitoarel raspunsuri:sorry:
Buna ziua si eu am o nelamure aicea in legatura tot cu un anumit subiect daca poate sa ma ajute cineva ii multemesc din suflet...Mama si cu Tatal meu sunt divortati..eu am 23 de ani si am un frate mai mic de 14 ani...eu sunt in italia si Tatal meu tot..iar mama si fratele meu de 14 ani se afla la Romania..Tatal meu a fost acasa dupa fratior meu sal aduca la italia dupa care mama a facut procura pe tatal meu ca sa il poate iesi din tara...acum mama si tatal meu a facut procura pe mine ca sa pot sa vin si eu cu fratele meu acasa....acum am o intrebare....Fratele meu are buletin romanesc...eu tot...putem trece vama roamniei cu buletine si cu procura????? sau mai trebu inca niste acte???rog mult cineva sami raspunda la aceasta intrebare..!!!mersi din suflet..
Bine v-am gasit.
Nu stiu daca sunt on-topic, dar am nevoie de un sfat/precizare.
Speta mea este urmatoarea:
Planuim sa facem o vizita la sora sotiei in Italia: eu, sotia si cei doi copii (13 si 10 ani).
Vom avea toti pasapoarte noi, electronice, pana la data deplasarii.
Dupa sejur (2-3 saptamani) intentionam sa lasam copiii inca 1-2 saptamani acolo, iar ei sa se intoarca insotiti de sora sotiei.
Care ar fi procedura? Exista vreun impediment de natura juridica sau administrativa? Trebuie data vreo declaratie la plecare?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt a trece vama cu un minor ansi ansi Buna ziua...!!! Am un copil de 4 ani si sunt divortata....detin si custodia copilului. Vrem sa plecam in vacanta in Grecia. Imi pute-ti spune ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor in italia simo flores simo flores Buna seara!Am o intrebare:Minorul incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila mamei poate iesi din tara cu destinatia Italia impreuna cu aceasta fara a ... (vezi toată discuția)