avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu cerere daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu cerere daune morale

Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura solicitarii daunelor morale in caz de divort, ce documente trebuie sa depun si cam cat m-ar costa o astfel de procedura.
Documente din care sa reiasa vina sotului si numai a lui in destramarea casniciei, si suferinta dvs. raportata la acest aspect. Se pot cere odata cu divortul.
Onorariul depinde de orasul dvs, de avocat, de suma solicitata...
Potrivit art.388 Cod Civil sotul nevinovat care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca cererea fiind solutionata prin hotararea de divort.
Ca atare trebuie dovedita culpa exclusiva a sotului si prejudiciul (suferinta) cauzat de atitudinea sa si de destramarea casatoriei.
Cu conditia dovedirii prejudiciului si a cuantumului lui exact, a legaturii de cauzalitate si a vinovatiei sotiei prin prisma probelor legal admisibile in instanta.
Puteti solicita plata unor despagubiri de catre sotul vinovat pentru desfacerea casatoriei, cu conditia sa faceti dovada culpei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort Informati Informati Daca sotul afla ca sotia la înșelat cu mai multi barbati si a luat si o suma mare de bani din casa, la proces poate avea castig de cauza sotul? (vezi toată discuția)
Divort cu minori petru ana maria petru ana maria Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu o intrebare:ma aflu in proceduri de divort cu sotul meu si avocata mea a cerut sotului meu daune morale in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)