avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis sedere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis sedere

Buna seara,
As avea si eu o intrebare.Daca un cetatean strain este casatorit cu un cetatean roman, in caz de divort isi pierde permisul de sedere pe 5 ani obtinut? Nu exista nicio sansa sa poate sa-si prelungeasca dreptul de sedere, in urma unui divort dupa 1 an de zile de casatorie cu un cetatean roman? De asemenea, as dori sa stiu, daca este posibila casatoria cu o alta persoana, dupa ce acesta divorteaza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:02, 11 Februarie 2016
Il poate prelungi doar daca au copil / copii sau casatoria ar fi durat minim 3 ani.

Articolul 13
Pastrarea dreptului de sedere de catre membrii de familie in caz de divort, de anulare a casatoriei sau de incetare a parteneriatului inregistrat

(2) Fara a aduce atingere dispozitiilor celui de-al doilea paragraf, divortul, anularea casatoriei sau incetarea parteneriatului inregistrat mentionat la articolul 2 punctul 2 litera (b) nu atrag dupa sine pierderea dreptului de sedere al membrilor familiei unui cetatean al Uniunii care nu sunt resortisanti ai unui stat membru in cazurile in care:

(a) inainte de initierea procedurilor judiciare de divort, de anulare a casatoriei sau de incetare a parteneriatului inregistrat, casatoria sau parteneriatul inregistrat a durat cel putin trei ani [...]

[ link extern ]

Cat despre casatoria cu o alta persoana, tot cu un cetatean roman vrea s-o faca repede-repede?
Daca da, nu cred ca va reusi din motive pe care ca nu am timp sa le scriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregire familie cetatean strain ContSters71901 ContSters71901 Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pentru ca eu sa ajut la randul meu un prieten care nu vorbeste perfect romana si i-ar fi mai greu sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu cetatean strain, drept de sedere mgomez mgomez Buna ziua. Eu am o problema cam complicata. Sunt casatorit de mai mult de trei ani cu o cetateana romana, si acum avem de gand sa intram intr-un divort din ... (vezi toată discuția)
Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie lili_l lili_l Buna ziua! Sunt cetatean al R. Moldova, casatorita cu cet roman. Am carte de rezidenta pe 5 ani, peste 2 luni imi expira, stiu ca se depun actele cu cel ... (vezi toată discuția)