avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pauza de masa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pauza de masa

Sunt functionar public.
Se prevede undeva pauza de masa pentru functionarii publici?Codul Muncii prevede asa ceva insa sincer nu am vazut nicaieri in Legea 188 vreun articol care sa reglementeze acest drept.Multumesc :sorry:
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 3 August 2009
Trebuie sa regasiti acest drept prevazut in contractul colectiv de munca aferent sau in regulamentul intern, potrivit dispozitiilor codului muncii
Art. 130. [pauza de masă şi alte pauze]
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 117 din Legea nr.188/1999 dispune ca, dispozitiile legii se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.

Prin urmare, coroborand acest articol cu art.130 C.mun. consider ca sunt aplicabile dispozitiile acestui articol si functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționar public marius-costin marius-costin Funcționarilor publici din administrația publică locală,pe lângă Legea 188/1999,H.G . 1344/2007 li se aplică cumva și prevederile din Codul muncii?Mai ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare la functionari publici gabor gabor Functionarul public poate refuza sa faca ore suplimentare? Conform articolului 33 din legea 188/1999 ar trebui sa efectueze ore suplimentare la dispozitia ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani concediu odihna, temei legal Enya2011 Enya2011 Va rog urgent daca stie cineva, ce temei legal exista pentru [u]plata concediului de odihna[/u] neefectuat in cazul unui functionar public, care si-a intrerupt ... (vezi toată discuția)