avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Telefon luat defect de nou.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Telefon luat defect de nou.

Buna ziua, pe data de 3 iulie am achizitionat un telefon nou care s-a dovedit a fi defect, pe data de 10 iulie am fost cu el la service-ul autorizat ptr efectuarea reparatiei, pe data de 13 mi s-a intors telefonul din service prezentand aceleasi simptope asadar pe data de 16 iulie m-am prezentat iar la service cu telefonul, nici pana azi nu s-a efectuat reparatia. Astazi am sunat la ei sa vad ce se intampla si mi s-a spus ca la ei telefonul a ajuns pe data de 27 iulie. Cum pot proceda deoarece am achizitionat un produs nou pe care nu am putut sa il folosesc timp de o luna (azi se implineste o luna)?Multumesc
Cel mai recent răspuns: tedulus , utilizator 21:39, 3 August 2009
Articolul aplicabil in speta - citat in mes anterior - vorbeste clar despre vanzator si cumparator `` (...) Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului." Deci vanzatorul este cel care trebuie sa depuna diligentele necesare ca solicitarea de reparare sau inlocuire a produselor sa fie facuta in termenul de 15 zile . Legal el este cel vizat de art. mentionat .
Certificatul de garantie este actul care va poate rezolva problema.
Gata s-a rezolvat..m-am dus la magazin cu toate actele si foarte hotarat a vreau alt telefon si mi s-a dat alt telefon nou. multumesc pentru ajutor..
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
tedulus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 449 dryw3r dryw3r va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Frigider in garantie - care e perioada maxima in care ar trebui reparat? DariaT DariaT Buna ziua, Am cumparat acum un an si jumatate un frigider Electrolux, care s-a stricat acum o saptamana. de fapt cred ca au inceput sa apara unele \"fisuri\", ... (vezi toată discuția)
Termen legal: garantie/inapoiere produs (15 zile?) tiberiur tiberiur Se da urmatorul paragraf din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 174/2008: \\\\"Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei ... (vezi toată discuția)