avem urmatoarea situatie:
in luna ianuarie norma grafica lunara este de 176 ore,/23 zile lucratoare , salariatul care lucreaza in ture de 12/24 efectueaza un numar de 216 ore un numar de 48 ore suplimentare, pe care angajatul le va recupera in luna februarie . Va rog sa-mi spuneti daca in luna februarie angajatul va avea dreptul la toate tichetele de masa aferente chiar daca pentru un numar de 48 ore/6 zile acesta este in recuperari.
Ma alatur acestei discutii pentru ca nu sunt chiar convins ca ati inteles intrebarea de mai sus.
Lucrand in ture dupa cum urmeaza 12/24 12/48 in lunile decembrie si ianuarie deoarece sunt multe sarbatori legale voi avea mai multe ore lucrate (32 respectiv 48). Zile in care eu merg la lucru efectiv.
Deoarece angajatorul nu vrea sa plateasca ore suplimentare (care oricum s-ar plati probabil 175%), imi va da zile libere in februarie ora/ora. Eu merg la lucru de 1decembrie,craciun, revelion, samd neprimind bon si in februarie cand voi sta acasa, logic si omeneste, nu ar trebui sa imi dea bonul respectiv ca si cum as fi acolo? Adica sa se inteleaga 32 +48=80 de ore adica 10 zile (bonuri).
Dupa ce ca nu primim spor de ore suplimentare ni se ia si dreptul la bonul respectiv? Adica in decembrie si ianuarie cand mergem la serviciu in plus, nu mancam?
Ma scuzati... Am spus ca poate "nu ati inteles intrebarea", nu ca nu cunoasteti legea. Asta este motivul pentru care am intrat, sa va intreb pentru ca stiti mai bine.
Iar daca asa este legea... Atunci legiuitorii nostrii, platiti din banii nostrii si din pacate alesi de noi,... voteaza legi impotriva noastra. Este doar frustrarea si dezamagirea noastra a celor care muncesc si sunt nedreptatiti.