avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua
Expun si eu problema mea si va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, indicatii

In 1994 tatal meu sa inbolnavit grav si de atunci a ramas paralizat permanent de partea dreapta a corpului. nici nu putea vorbi si nici sa se deplaseze.

in mai 1999 am plecat la lucru in strainatate si el a ramas in grija fratilor mei si a mamei.

in august 1999 bunicul a decedat si tata a acceptat (ma intreb, cum, el fiind paralizat) averea bunicului, care s-a adaugat la averea lui. in total tata detine aprox. 11000m in intravilan si aprox. 50000m in extravilan.
cum, unde, pot afla cum s-a facut acceptarea? mama nu vrea sa-mi spuna cum.

in 2001 tata le-a "dat in folosinta" fratilor mei (sunt doi) cate 4500m intravilan si cate 20000m extravilan. tata a ramas cu 2000m intravilan (cu locuinta) si 10000m extravilan. totul sa facut in lipsa si fara cunostinta mea (ma aflam in strainatate). intors in tara in 2002, fratii m-au asigurat ca doar au primit in folosinta terenurile.

in decembrie 2014 tata a decedat dar mama (nu este proprietara, doar mostenitoare a tatei) foloseste in continuare cei 2000m intravilan cu locuinta + 10000m extravilan.

in 2015 in discutii asupra viitoarei impartiri a averii tatei mama a recunoscut ca este compusa doar din ceeea ce foloseste ea. ca ei, fratii mei au in proprietate terenurile mentionate, in baza actelor de vanzare cumparare intocmite intre ei si tata, in anul 2001 (ma intreb, cum, tata fiind paralizat).
cum, unde pot afla cum s-a incheiat contractul de vanzare cumparare? mama nu vrea sa-mi spuna cum.
la asta nu ma asteptam. eram convins ca dupa decesul mamei totul sa se imparta in 3 in parti egale.
ce pot face acum? de cativa ani sunt bolnav si situatia mea económica este la limita, de jos.

mai nou, in decembrie 2015 fratii mei "au gasit" un titlu de reimproprietarire cu 30000m in extravilan emis in decembrie 1999 pe numele bunicului (dupa decesul bunicului).
imi explica ca suntem mostenitori pe línea bunic-tata-mama+noi cei 3 copii si ma presioneaza ca impreuna sa mergem la notar sa acceptam acest titlu sa vindem terenul si sa impartim banii in 4 parti.
imi spun ca daca accept sa fac asa cum spun ei, ei imi promit ca dupa decesul mamei nu vor avea pretentii si vor acepta ca cei 2000m intravilan + locuinta + 10000m extravilan acum in folosinta mamei sa-mi ramana doar mie.
ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
daniel_fergusson, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniel_fergusson , utilizator 00:30, 12 Martie 2016
as dori consiliere prin internet, contracost
pana acum nimeni, nici macar contra cost care sa ma sfatuiasca.
m-ar ajuta cu ceva sa merg la consulat/notar si sa declara ca accept mostenirea de la tata si bunic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, impartire justa dan_plescan dan_plescan Suntem 3 frati. Parintii tatalui nostru (bunicii nostri) au in propietate o vila pe teren intravilan de 6000m + 30000m in extravilan (care de moment exista ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire CRISTINA59 CRISTINA59 As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv : Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana ... (vezi toată discuția)