In contractul de vanzare-cumparare a autoturismului este prevazut ca transferul de proprietate se face la momentul platii integrale.
Obligatia de radiere a masinii in 30 zile curge de la momentul incheierii contractului sau de la momentul trensferului de proprietate? Daca puteti sa-mi dati si un temei legal...:(
clauza contractuala spune ca transferul de proprietate are loc la momentul achitarii integrale a autoturismului (care se achita in rate), prin urmare nu voi plati amenda pt ca nu am solicitat radierea in termen de 30 zile
D-v in calitate de vanzator trebuie sa prezentati la admin financiara la momentul ""radierii ""(inchiderea partidei fiscale sau scoaterea din evidenta fiscala) masini din evidenta fiscala, copie a contractului de vanzare cumparare si copie a talonului masini cu mentiunea pe verso la rubrica "Instrainat catre ........la data de ............", daca dv avetiu un contract cu plata in rate pe talon completati data la care se transfera dreptul de proprietate , in acest fel o sa aveti contractul incheiat in data de 01.07.2009, sa zicem urmand ca transferul dreptului sa se produca la plata pretului integral , iar pe talon completati la sfarsit cand masina este achitata data cand dreptul sa transferat deci 30.07.2009...sa zicem ........
multumesc pentru raspunsuri
mai am o intrebare:)
In aceste conditii contractuale, cumparatorul a platit o rata, alte patru rate au ajuns la scadenta dar nu au mai fost achitate, de o luna cumparatorul nu mai poate fi contactat. Am trimis notificare, s-a intors confirmarea de primire.
Ce consecinte juridica ar putea avea faptul de a ma duce sa ii ridic masina (aflata pe domeniul public), avand in vedere ca inca este in proprietatea mea?
In contract se prevede ca in caz de neplata ratele achitate se retin de catre vanzator cu titlu de daune interese
Din pacate pentru dv nu se prea poate, fara o hotarare judecatoareasca, chiar daca este pe domeniu public ........eu am avut o speta in care cumparatorul a garantat cele 2 rate scadente cu un cec respectiv cu un BO (fiind persoana juridica), nu a achitat nici una si nu a vut sa inapoieze masina de buna voie am apelat la politie pentru a ni se spune clar in fata "trebuie sa il dati in judecata noi nu putem interveni " am zis ca mergem si luam masina vanzatorul ne-a amenintat ca ne acuza de tulburare de posesie iar daca o luam de pe strada poate chiar furt .......si de 3 luni ne judecam pe abuz de incredere :((
Acte masina
cristiano85
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: Am cumparat o masina de la un prieten.
El insa a avut niste firme, de pe urma carora are de platit datorii cam ... (vezi toată discuția)