avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creante neincasate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creante neincasate

Cu prilejul inventarierii de la sfarsitul anului s-a constatat ca sunt sume neincasate de la clienti din anii anteriori anului 2015 si care sunt si inactivi sau radiati conform datelor existente la Ministerul Finantelor. As vrea sa stiu daca in aceasta situatie pot trece sumele respective pe pierderi si daca da, in contextul carui act normativ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Geta Anghel , Avocat 13:13, 10 Februarie 2016
Trecerea pe costuri se face prin decizie a Consiliului de Administratie, prin analizarea unui referat facut de compartamentul contabilitate, insotit de documentele justificative : extras de la ORC din care reiese ca firma debitoare este radiata sau decizia ANAF de declarare a inactivitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. rux2008 rux2008 Buna ziua! Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. Ce pot face? Cum se contabilizeaza? Se intregistreaza ca si compesare pe cheltuiala nedeductibila ... (vezi toată discuția)
Creanta neincasa de la pf an 2011 meleasaliviu meleasaliviu Buna seara, Am si eu urmatorul caz: In anul 2011 a fost vanduta o usa cu o valoare de 12.700 (lei) TVA inclus catre o persoana fizica. Acum la ... (vezi toată discuția)