Am lucrat ca sef formatie betoane (functie incadrata in cartea de munca) in perioada 1995-2004. Recent am iesit la pensie anticipat la 61 de ani dupa 38 de ani de munca. Am aflat ca din 2001 NU SE MAI ACORDA GRUPA. De ce?
Multumesc anticipat!
Anterior perioadei 1995-2004, mai am 8 ani de grupa a II-a pt care am adeverinta in procent de 100%. Pentru 1995-2001 am adeverinta, problema se pune daca DUPA aprilie 2001 si pana in 2004 cat am lucrat in acelasi loc, aceleasi conditii, voi mai beneficia de grupa a II-a, devenita conditii deosebite de munca. Anii acestia de grupa a II-a/conditii deosebite de munca, cumulati cu anii anteriori ar insuma 17 ani de grupa si m-ar ajuta sa NU mai fiu penalizat.
14 ani de grupa II va aduc o reducere cu 3 ani a varstei standard.
65-3=62 - limita de varsta
Dupa 01/04/2001 au disparut grupele superioare de munca.
S-au introdus conditii speciale si deosebite de munca.
Eu nu fac incadrari in grupe sau conditii de munca.
O face legea.
Multumesc pentru amabilitate.
Dilema mea era daca acei ani, 2001-2004, se contabilizeaza ca si pana la schimbarea denumirilor "grupa a II-a" sau "conditii deosebite de munca". Din moment ce eu am lucrat in acelasi loc, aceleasi conditii nu vad de ce nu s-ar contabiliza si acesti ani 2001-2004 ca ani munciti in conditii deosebite de munca. Probabil ca trebuie sa fac vreo cerere sau actiune in tribunal?!
Varsta pensionare
art1580
buna ziua ,
va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa aflu varsta de pensionare conform noului cadru juridic cu referire la grupa I de munca.
sunt barbat, ... (vezi toată discuția)
Pensie
Cami2014
As vrea sa stiu daca perioada de pensionare gradul II de invaliditate se ia in calcul atunci cand se calculeaza vechimea pentru pensionarea la limita de varsta ... (vezi toată discuția)