avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire conturi in baza unei încheieri facuta de ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire conturi in baza unei încheieri facuta de executorul judecatoresc

În luna februarie 2011 am facut un împrumut la Provident, iar in martie 2012 am ramas fara venit si nu am mai putut achita ratele saptamânale.Azi am primit o încheiere din partea unui executor judecătoresc , neinvestită la judecătorie, si tot astăzi mi s-a facut poprire pe conturile din bancă.Precizez că nu am primit nici o somație până acum.Pot face cerere de executare silită? Pensia alimentară pe care o primesc în unul dintre conturi poate fi supusă popririi ?
Cel mai recent răspuns: marilenabaiko , utilizator 16:53, 4 Aprilie 2016
Contractul a fost facut pe 56 de saptamâni.Nu se poate vorbi si despre o prescriere ???
Pensia alimentară nu poate fi poprită, este un venit al copilului.

Dreptul lor la executare este prescris. Faceți contestație la executare în termen de 15 zile de la data când ați aflat de executare și cereți anularea executării invocând ca argument prescripția dreptului la executare silită.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns.Luni îmi intra salariul si mi s-a spus de la bancă ca mi se va opri 30% din el (cam 600 de lei) .Acesti bani îi voi mai putea recupera ? Cam care este procedura?
33,33% este procentul exact, adică 1/3.
Dacă veți face contestație la executare și veți cere și întoarcerea executării, îî veți recupera.

Mai bine cereți plata salariului cash, aveți dreptul conform legii.
Lucrez în învățământ si contabila scolii nu este de acord,spune că nu se poate.

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi Ordu Ordu In urma unui proces s-a hotarit ca am de plata pensie alimentara pt un minor pe utimii 6 ani.Mi sa pus poprire pe conturi pina la achitarea sumei.Calculul ... (vezi toată discuția)