avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire succesiune

Buna ziua, Sunt 2 frati , parintii decedati , s-a deschis anul trecut suucesiunea de catre verisoara lor dupa bunicii decedati exista un proces pe rol in Urziceni ( ei au fost chemati in instanta deoarece au parte dupa tatal decedat)….aici in Bucuresti doresc sa deschida succesiunea la apartamentul mostenit de la parinti . Se poate sau trebuie sa astepte sentinta definitiva a procesului deschis in Urziceni ? Va multumesc O zi buna
Cel mai recent răspuns: bianca05 , utilizator 14:46, 12 Februarie 2016
Pentru inceput cei doi frati trebuie sa se prezinte la notariat in termenul legal de 1 an de la decesul parintilor pentru acceptarea succesiunii de pe urma acestora urmând sa dea o declaratie de acceptare.
Pot solicita dezbaterea succesiunii si suspendarea dosarului de succesiune pana la solutionarea litigiului de la Urziceni sau pot dezbate succesiunea asupra apartamentului care inteleg ca se afla deja in masa succesorala a parintilor si ulterior, dupa ce in urma procesului de la Urziceni in masa succesorala a tatalui vor intra si alte bunuri pot solicita un supliment la certificatul de mostenitor.
Cel mai indicat ar fi sa explice notarului situatia si acesta le va prezenta variantele aplicabile avand in vedere raportul beneficiu imediat/costuri.
Procesul de la Urziceni e pe rol din august ....inca nu s-a terminat....dar intrebarea mea e ...se poate deschide succesiunea pt ap. din Bucuresti ..mostenit de la parinti.Tatal e decedat in 1998 iar mama in 2015.Mentionez ca parintii sunt divortati dar apartamentul e luat impreuna ambii apar in actul casei...( pt tata s-a cerut un act care sa ateste ca nu a deschis succesiunea cat timp a fost in viata asta pt procesul de la Urziceni ....cei din Bucuresti cand au vrut sa inregistreze succesiunea pt. bunul din Bucuresti s-au lovit de acest act.....) Se bat cap in cap cele doua succesiuni ? daca procesul de la Urziceni o sa dureze n-ani ce facem ? nu mai putem face succesiunea pt ap. din Bucuresti....sper ca m-am facut inteleasa.O zi buna
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ancasimona ancasimona 1.Doresc sa stiu daca prin renuntarea la cetatenia romana, se pierde dreptul la mostenire pe teritoriul Romaniei. 2.Parintii amandoi sunt decedati, mai am un ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune marcelutza marcelutza Buna ziua, Am nevoie de ajutor: Mama mea a decedat de 2 luni.Suntem 2 frati ,iar dupa mama a ramas un apartament si un teren arabil.Intrebare: -in cit timp ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)