avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Decucere chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Decucere chirie

Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate.
In aceasta locuinta nu se va efectua nici-o activitate economica deoarece avem o alta locuinta inchiriata (punct de lucru inregistrat legal), unde se desfasoara efectiv activitatea economica.
De asemena utilitatile vor fi platite de mine ca persoana fizica si nu de firma.
Contractul de inchiriere se va semna de catre societatea comerciala si proprietarul apartamentului.
Intrebare: conform noului cod fiscal, societatea comerciala poate deduce integral valoarea chiriei stabilita conform contractului de inchiriere?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
adrianadamian2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 02:11, 13 Februarie 2016
Intrebare: conform noului cod fiscal, societatea comerciala poate deduce integral valoarea chiriei stabilita conform contractului de inchiriere?

Raspuns: NU
SC plateste si deci poate trece pe cheltuieli utilitatile si chiria, in cote strict proportionale cu ponderea spatiul ocupat, raportat la suprafata intregului apartament.
Ca sa stabiliti sediul social al SC in apartament trebuie intocmit un Contract de comodat in care se indica (in scris si pe schita) ce spatii foloseste firma.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere chirie sediu social adrianadamian2009 adrianadamian2009 Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Locuinta de serviciu administrator srl miskynights miskynights Buna ziua, Sunt administratorul unei societati comerciale cu domiciliul in aceeasi localitate si am urmatoarea intrebare: - poate societatea comerciala ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)