avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Va multumesc pentru sfaturile primite din partea voastra!
Un alt aspect despre care va solicit parerea, este acela ca in perioada in care persoana pe care o am in intretinere, refuza sa mai fie intretinuta de mine si sotie , datorita unor motive total absurde, urmand a ajunge probabil in fata instantei de judecata, am obligatia de a plati cheltuielile de intretinere pentru a demonstra ca am continuat intretinerea in acest sens, ori daca continui, voi pierde banii cheltuiti?
Ideea este daca trebuie sa platesc in continuare utilitatile sau nu! Va multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:16, 3 August 2009
Sfatul meu este sa le platiti in continuare pentru a putea demonstra ulterior buna dumneavoastra credinta!
B-)
Pana acum cum ati procedat cu doamna? I-ati cumparat mancare si i-ati platit toate utilitatile(curent , gaze , tv , intretinere)?
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Absolut tot.
Am inteles....fiindca dvs aveti in acest moment un contract cu clauza de intretinere perfect valabil , ca sa nu ii dati doamnei absolut nici o sansa sa poata obtine anularea lui in instanta va recomand sa ii deschideti la CEC un cont pe numele doamnei , cont in care sa ii virati lunar suma de bani care era alocata de dvs in mod normal cumparaturilor diverse (mai putin intretinerea , curentul , apa, gazele , etc care le vetin plati direct ). Si dupa aceea , sa o notificati prin executor judecatoresc pe aceasta doamna ca este titulara contului nr.....deschis la CEC...sucursala.....si ca in cont i se vireaza suma de .....reprezentand cheltuilei de intretinere ...mancare ...etc ...Ocazie cu care ii atrageti atentia ca banii pot fi ridicati de catre ea oricand doreste !
In acest fel , in instanta , doamna va avea un pic mai mult de 0,1 % sanse de castig!
SUCCES!
:D

"La ce folosesc legile fara moralitate ? "-"Quod leges sine moribus vanae profeciunt ?"/Horatius-Odae

Pentru a dovedi si mai mult ca cel pe care il intretineti greseste,in mod normal,moral,dar si logic,trebuie sa continuati sa va onorati obligatiile pe care vi le-ati asumat.Doar astfel,il veti putea eventual, convinge ca a luat o hotarare gresita,dar si in fata instantei va veti arata onorabilitatea.
Numai astfel,hotararea instantei ar putea fi in favoarea dvs.,in cazul in care cel intretinut va alege aceasta cale.
Nu cred că transformarea obligaţiei de întreţinere în plata unei sume de bani (chiar şi într-un cont anume deschis) este în folosul debitorului obligaţiei de întreţinere, care nu poate modifica unilateral obligaţia, înlocuind-o cu o sumă de bani.

Soluţia ar fi existenţa unor martori care să ateste refuzul întreţinutei de a accepta întreţinerea în natură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi in caz de anulare contract de intretinere potyi potyi Buna ziua, cazul nostru se prezinta astfel: am facut un contract de intretinere cu o doamna in varsta care nu are pe nimeni, si care are handicap grad unu ... (vezi toată discuția)
Neplata cotelor de administrare petunie petunie Buna ziua, In cazul in care refuz plata remuneratiei administratorului intr-un ansamblu rezidential mi se poate opri furnizarea apei? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dati-mi un sfat please!!! badula badula Anul 2004, luna mai,ziua 14. Se incheie un contract de intretinere intre: mama, tata si bunica-mea, ceea din urma fiind intretinuta. In respectivul ... (vezi toată discuția)