avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire alocatie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire alocatie

buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la o plata si respectivi am pus poprire pe ambele conturi . au voie sa puna poprire pe alocatia copilului ?
Cel mai recent răspuns: whitecamelia , utilizator 10:28, 18 Februarie 2016
Nu va poate pune poprire pe alocatia copilului conform art.729(7) NCPC,faceti contestatie la executare si invocati temeiul legal la care am facut referire.
Legea nr.61/1993
art.8 - Alocaţia de stat pentru copii nu este impozabilă şi nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

art.729 C.proc.civ.
...
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Prin urmare, pe alocatie nu se poate infiinta poprire.
Nu e cazul sa ajungeti a contestatie, mergeti si vb cu executorul sa faca adresa la banca pt a va elibera venitul provenit din alocatie. Dvs nu pe alocatie aveti poprire, ci pe cont.
si daca executorul refuza acest lucru?
Doamnă, dacă nu este un cont special de alocație, au voie să pună poprire pe cont. Nu au dreptul să rețină sumele și să le vireze executorului, ar fi nelegal.
Cereți băncii să vă elibereze cash sumele respective.
Executorul nu va debloca acel cont, dacă este contul dumneavoastră și nu al minorului/minorilor.

Alte discuții în legătură

Popire pe alocatia copilului Nella1964 Nella1964 Buna ziua.Este normal ca banca sa opreasca alocatia copilului , dupa ce s-a pe propire pe acest cont.si ce pot face in acest sens.Va multumesc.. (vezi toată discuția)
Cont în care primesc alocația și indemnizația blocat de executor Mlauradenisa Mlauradenisa Buna seara! Azi am primit un sms prin care sunt anuntata ca am contul blocat de catre un executor. Intrebarea mea este are voie sa blocheze contul daca eu ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont alocatii MariusLo MariusLo Daca imi deschid un cont la banca pt alocatia copiilor si alocatiile imi intra in acel cont imi pot pune poprire pe acei bani sau alti bani din alte venituri? (vezi toată discuția)