avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deschidere cont alocatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deschidere cont alocatii

Daca imi deschid un cont la banca pt alocatia copiilor si alocatiile imi intra in acel cont imi pot pune poprire pe acei bani sau alti bani din alte venituri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 28 August 2018
Art.729 C.proc.civ.
..
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii , ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
.....

Legea nr.61/1993
art.8 - Alocaţia de stat pentru copii nu este impozabilă şi nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am un cont deschis in romania la cec strict ptr alocatia ... Adriana760 Adriana760 Buna ziua ! Am un cont deschis in Romania la CEC strict ptr alocatia copiilor! Este posibil sa mi se puna proprire pe alocatia copiilor??? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Poprire alocație copii Florinbob Florinbob Buna ziua . Doresc sa aflu daca banca .. mai exact CEC-ul pote sa opreasca alocatia copiilor din cauza datoriei . si ce pot faxe in aceasta privinta ? (vezi toată discuția)