avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Buna seara,

Se poate ca Autoritatea Tutelara de sector sa propuna decaderea din drepturi a unui biologic avand in vedere ca nu plateste pensie alimentara, nu are nicio legatura cu copilul, nu se implica niciodata cu nimic in cresterea si educarea copilului, iar recent a inceput sa-si mai si bata joc de noi prin neprezentarea in locul stabilit pentru vizite?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 13:53, 22 Februarie 2016
si mi-a spus ca in curand o sa-i dau eu lui bani multi sa se duca sa viziteze lumea.

Aveţi acest răspuns scris pe undeva? Dacă DA, este extrem de util.
După fiecare vizită ratată, scrieţi-i: "Iar nu ai venit; te-am aşteptat la...., etc."
Scrieţi sesizare atât la DGASPC cât şi la Autoritatea Tutelară, păstraţi copiile cu număr de înregistrare. Faceţi plângere penală pentru neplata pensiei alimentare. Cu aceste dovezi, cereţi în instanţă autoritate părintească unică.
Citiţi aricolele 910-913 din Codul de procedură penală, care fac trimitere la art. 906 Cpp, cu amenda pe zi întârziere.
Citiţi şi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
şi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Poate vă lămuriţi :sorry:
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
Martonze, utilizator
Deci va trebui sa deschida si sa castige un nou proces cu luarea la domiciliu. Deocamdata nu are aceasta posibilitate. Sa stiu la ce sa ma astept...

Va multumesc mult pentru sfaturi! Ma ingrozeste faptul ca sunt oameni diabolici care nu au altceva in cap decat sa traumatizeze niste copii nevinovati. Ce masuri sunt astea? Sa predai copilul, sa-l scoti afara din casa si sa inchizi usa dupa el?!? Pai nu mai faci om din el toata viata cu asa trauma. Si pentru ce? Pentru un nene care are numai drepturi, ca presupun ca acesti ..... care vin sa ia copilul cu forta nu stiu ca au si obligatii, sau marea lor majoritate. Doamne!
Nu doamna, nu sunt oameni diabolici, sunt legi mizerabile si trantori care profita de ele!
Faceti plangere penala pentru savarsirea infr de abandon, avand in vedere neplata pensiei de intretinere.Daca mergeti la executor trebuie sa platiti dvs, daca faceti plangere penala nu aveti nimic de platit. In caz ca se claseaza plangerea apelati la executor care ii va popri orice venit. Cat va putea trai doar la negru?
Faceti si o cerere de majorare a pensiei de intretinere in care cereti ca instanta sa dispuna adrese la itm, la registru comertului si la directia taxe si impozite pentru a-i fi identificate veniturile. Va puteti reprezenta singura cu mare usurinta.
Multumesc frumos! Cu siguranta voi face ceva pentru ca nu il voi mai tine in carca si nici copilul nu pare sa-l intereseze decat ca sursa de venit.
Am uitat să vă atenţionez să aveţi dovada pentru fiecare zi de program la care el nu a venit:martori cu care v-aţi întâlnit în parc sau pe drum, mailuri în care îi spuneţi că l-aţi aşteptat şi nu a venit, etc.
Nu de altceva, dar vă puteţi trezi cu 1-2 prieteni de pahar martori la proces care se jură că au fost cu el de fiecare dată şi au găsit uşa încuiată, se şi pozează în faţa uşii, ca să fie mai credibili.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Copiii dupa divort raicika raicika scoaterea din drepturi a unuia din parinti.... .cum as putea sa obtin scoaterea din drepturi a tatalui si schimbarea numelui copilului. (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti dangelescu100 dangelescu100 Buna ziua, In cazul in care doi parinti nu sunt casatoriti, copilul este recunoscut de tata si-i poarta numele. Timp de 4 ani nu s-a interesat de copil sub ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte tuty tuty buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la ... (vezi toată discuția)