avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si sufera de cateva probleme psihice . Si dintr-o anumita rea vointa , doreste sa vanda lucrurile respective astfel incat eu dupa moartea acestuia , sa nu mai mostenesc nimic . Se poate face ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: DDDttt , utilizator 01:26, 16 Februarie 2016
Ceea ce se afla in proprietatea lui are dreptul de a vinde.
Puteti incerca o cerere de punere sub interdictie daca are grave probleme psihice.
A facut cateva atacuri cerebrale , sufera de epilepsie si are un inceput de dementa . Nu stiu sigur daca este suficient .
Adresati va instantei de tutela pentru a fi pus sub interdictie. Epilepsia si atacarurile cerebrale pot fi cauza lipsei de discernamant.
Nu ati precizat de ce este pensionat tatal, pe caz de boala.
Oricum, nici un notar nu ar face actele cu tatal dvs daca are niste tulburari psihice.
Este necesara expertiza medico-legala psihiatrica pt demonstarea lipsei de discernamant.
Punerea sub interdictie poate fi justificata de lipsa discernamantului pe fondul alienarii mintale. Se poate vorbi de alienarea mintala in situatia persoanelor afectate de boli psihice grave, cum sunt schizofrenia, delirurile sistematizate, psihoza maniaco-depresiva. Un atac cerebral, mai multe, pot declansa uneori dementa Alsheimer. Persoanele trebuie sa fie incapabile sa-si poarte de grija, sa nu faca diferenta intre bine-rau, sa/sa-si faca rau.

[Editat - va rog ca pe viitor sa va abtineti la astfel de comentarii.]
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
Admin, administrator
A , si tatal meu este pensionat de boala din cauza bolilor specificate mai sus . :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere adaa_19 adaa_19 buna seara!bunicul meu are 81 ani si traieste in concubinaj.a avut niste caderi psihice acum 1 an.el vrea sai faca doamnei cu care sta contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca mama are probleme psihice malina_13 malina_13 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: mama are probleme psihice (cu acte) si ne face mie si tatalui meu plangeri la politie o data la 2 saptamani. Cum ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie sorana_g sorana_g buna ziua, spuneti-mi va rog cum sa procedez daca un vecin a cerut punerea mea sub interdictie. Trebuie sa depun intampinare ? Cum sa ma apar, ptr ca nu este ... (vezi toată discuția)